mozgás

tömeg

máshol

Hard Candy

2011.01.04. 01:47 | Mainframe | 7 komment

Címkék: film

Hard Candy (2005) - Még jóideje, a megfelelő bejegyzésben ajánlott nekem főnyomott fedőnevű kollégánk egy vagon filmet, melyek egy részét csak most listáztam be, és kezdtem el megtekinteni. Konkrétan ezért a darabért simán jár neki a hónap olvasója díj. Szóval ha még jársz errefelé, főnyomott: ezúton is köszönöm!

Kezdjük azzal, hogy Ellen Page a főszereplő. Egyszerűen odavagyok ezért a csajért, valami fenomenális minden alakítása. A kamaradrámás setupban még Partick Wilson, és egy rövid mellékszerepben Sandra Oh kap helyet. A történet szerint Haley egy 14 éves, ám szellemileg koraérett lány, aki megismerkedik az interneten egy nála sokkal idősebb fotóssal, majd eldöntik, hogy találkoznak. A jól sikerült randi a pasi lakásán folytatódik, és az egyre feszültebb hangulat egyre egyértelműbben rajzolja ki előttünk a szituációt, amit már az első perctől mind sejtettünk igazából. Aztán a film elkezd rettentő érdekes lenni. :)

Ennyi, nincs több. Megnézni. Ötös.

mondás: (5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr432558929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friplifrapli 2011.01.30. 23:18:33

Hű, megnéztem, rém nyomasztó, de jól ki van találva. Az viszont nem volt világos, hogy a csaj most akkor tényleg kasztrálta a pasit, vagy csak eljátszotta, hogy kicsinálja idegileg? Mert amikor kiszabadítja magát, olyan megkönnyebülten sóhajt fel, meg aztán mintha nem lenne semmi felvéve a kazettára sem... vagy valami műsoros volt berakva, oktatófilm, csak a csaj eljátszotta, hogy a felvétel van rákötve a képernyőre...szóval? :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.01.31. 09:47:21

@Friplifrapli: Szerintem sem kasztrálta. Pont ez volt az egészben a lényeg, hogy anélkül csinálja ki a pasit, hogy hozzáérne. Meg ugye a befejezésnek is ez a lényege.

Friplifrapli 2011.01.31. 10:34:53

Oké, akkor ezt megbeszéltük! :) De milyen durva volt már az a piros kapucnis kardigán, tiszta Piroska és a farkas, csak nagymama és vadász nélkül. :) És még csatlakoznék ahhoz is, hogy mennyire jó benne a csaj, az Inception-höz képest abszolút pozitív csalódás volt, abban annyira nem voltam elájulva tőle. Mondjuk azt kicsit hiányoltam, hogy utalhattak volnak a csaj motivációjára is, mert nem derült ki, hogy ismerte-e a megölt lányt, és ez csak valami bosszúakció, vagy neki az a dilije, hogy perverz pasikon szolgáltat igazságot... Az, hogy simán őrült, nekem nem adott magyarázatot arra, hogy miért pont ezt csinálta.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.01.31. 11:06:20

@Friplifrapli: A kardigánja egyértelmű utalás volt Piroskára, a filmnek is volt vmi olyan plakátja, ahol egy ilyen medvecsapda közepén áll abban a cuccban. ;)
A motivációt mindenki mögéképzelheti, akármelyik lehetőség reális. Viszont nem hiszem, hogy őrült lenne, ahoz túl gondoan tervez, túl higgadt, túl kiszámított minden, amit csinál.

Heorogrim 2011.01.31. 14:38:21

Ehh... most már nem biztos, hogy megnézem. :P

Friplifrapli 2011.02.01. 10:14:49

@Heorogrim: Ha a fröcsögéstől félsz, akkor megnézheted, mert az nem igazán van benne, inkább a pszicho-vonalra mentek rá.
süti beállítások módosítása