mozgás

tömeg

máshol

Katalógus 2.0

2011.08.26. 08:12 | Mainframe | 6 komment

Címkék: bme reakció beszólok

Jött tegnap este egy ilyen levél az egyetemtől:

Kedves Hallgatók!

Mint azt bizonyára Önök is hallották, az első félévben egy úgy nevezett katalógusrendszer működik a Karunkon. Ennek célja, hogy lehetővé tegye a kötelező előadásokon való jelenlét ellenőrzését. A továbbiakban az ehhez kapcsolódó technikai és adminisztratív kérdéseket szeretnénk tisztázni.

A hallgatók azonosítása az előadásokon egy chipkártyával történik. Az előadó bejárata mellett elhelyezett leolvasóhoz közelítve a kártya segítségével regisztráljuk a jelenlétet. A csalások elkerülése végett a leolvasó szúrópróba-szerűen jelez a hallgatóknak, hogy végezzék el a személyazonosítást, ami a terminálon elhelyezett ujjlenyomat-leolvasó segítségével hajtható végre. A leolvasott ujjlenyomat alapján egy kód generálódik, amit összevet a rendszer a kártyán található, szintén ujjlenyomatból generált kóddal.

A kártyák a regisztrációs héten kerülnek kiosztásra, tankörönként. A kártyák kiosztása tankörönként történik, a Seniorgárda által szervezett Gólyahét programjainak keretein belül.

A pontos tanköri beosztásról később további információk kerülnek majd fel a gólyaportálra, valamint a napokban a Kari Holnapon részletes tájékoztatás is megjelenik. Ezek felkerüléséről azonnal tájékoztatjuk majd Önöket!

Üdvözlettel, [stb.]

Egy rövid videobejátszás (ha nem onnan indulna automatikusan, akkor 5:53-tól érdekes pár mondat erejéig) egy sokak által ismert és kedvelt filmből, mely tökéletesen kifejezi a véleményemet a dologról. És mondom ezt úgy, hogy ez engem már abszolút nem fog érinteni, lévén nincs már egy tárgyam sem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr113180889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heorogrim 2011.08.26. 12:03:48

A lényeg 6 perc táján, de persze érdemes végignézni. :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.08.26. 13:00:11

@Heorogrim: Miért, neked nem egyből onnan indult? Beállítottam, hogy 5:53-tól kezdje... :S

Heorogrim 2011.08.26. 15:04:01

@Mainframe: Nem, nekem az elejétől ment.

fl0werstar · http://fleurageneve.blogspot.com/ 2011.09.20. 10:16:39

Boccs, de nekem teccik :D Mondhatni hatalmas! :D Tényleg az lesz, h az összes elsőévessel megetetnek valamit, aztán onnantól kezdve majd műholdon követik: áááá, nincs a Géza az előadáson, látom, h ott ül a sörözőben! :D

Heorogrim 2011.09.20. 18:37:03

@fl0werstar: Következő lépésben pedig a műhold sugározni is fogja az előadást, és szegény söröző Géza fejében egyszer csak megszólal Szirmay hangja. :D

rushman 2012.04.16. 23:18:37

Hamarosan majd mindenkinek lesz új/ujj nyakbaakasztója. :)
süti beállítások módosítása