mozgás

tömeg

máshol

Alice in Wonderland

2010.03.17. 12:27 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton rátette a kezét arra a mesére amit mintha direkt neki írtak volna, mégsem tudott remekelni valami miatt. Ha ez a film csak annyira lenne jó mint amennyire orrba-szájba promózták, már elégedett lennék. De nem vagyok.

Nem tudom hogy a 3D okozza-e ezt a szindrómát, de a sztori itt is kapott egy mélyütést mint az Avatarban. Míg az eleje abszolút ugyanúgy kezdődik mint a mese (csak Alice itt ugye idősebb), utána átváltunk egy meglehetősen klisés fantasy-vonalra, ami engem leginkább a Narniára emlékeztetett, konkrét jelenetek, karakterek, jelmezek szintjén is, ami már viszont snassz. Az egyedüli jó megoldások a látványtervekben voltak (pl. a várárokban a levágott fejek elég durva megoldás volt, de hatásos), tudjuk hogy Tim bácsi ebben spíler, de máskor a többi is stimmelni szokott.

Míg az eredeti történet rengeteg rétegű volt, "mindenkinek" készült, úgy ez is próbált, de nem sikerült. Gyerekeknek ott a sok mókás lény, meg szörnyekkel barátkozás, meg mittudomén, ezek felnőttként ablakon kidobott percek. Felnőtteknek meg ott a látvány, a Kalapos, és vele együtt a "komolyabb" karakterek, de ők gyengére sikerültek. A negatív csúcs a fehér királynő volt, aki kettő perc után kezdett el idegesíteni, nem tudom eldönteni hogy a karakterével vagy a játékával, de határozott volt az érzés hogy meg akarom ütni, akkor is ha nő.

A mellékkarakterek háttérbe vannak szorítva, abszolút díszletnek éreztem őket. Ami nem lenne baj ha a főbb karakterek meg nem lennének sótlanok. A sok egyéb kritikával ellentétben nekem még Helena Bonham Carter sem jött be. A sztori is elég erőltetett, olyan mintha valaki behúzott volna pár vonalat az egyes szereplők között a mesében, hogy "mi lenne ha...?" A kerettörténet ami az elején-végén van meg akkora klisé hogy lelóg a vászonról.

Ezt nem fogom megnézni 3D-ben. És egy hármasnál jobbat nem is tudok rá adni.

mondás: (3/5)
visszhang: (0/5)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr731845667

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 7 essays coupon 2018.06.26. 22:00:01

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.08.11. 00:54:44

Most néztem meg, nekem tetszett de valóban nem egy hatalmas durranás.. egyszer jó volt, egyetértek a 3/5-tel.. :)
süti beállítások módosítása