mozgás

tömeg

máshol

A felelős

2009.12.08. 18:42 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: reakció

Nemrég olvastam valami blogon (autózz!, talán), hogy egy csávó, miután látta hogy egy kilométeres dugó amiatt alakult ki, mert egy komplett sávot elfoglalva javítottak épp a jómunkásemberek egy tök lényegtelen jelzőlámpát, utánajárt hogy ez mégis kinek az akciója volt, ki a felelős, és mégis hogy gondolta ezt hogy csúcsforgalomban egy tök lényeges utat félig elállnak.

És a figura komolyan hitte hogy valami eredményt fog elérni... Esküszöm megjelent egy könnycsepp a szemem sarkában, ez olyan naiv. Felhívta az ELMŰT, onnan továbbirányították valami közterületfenntartóhoz, aki továbbirányította az erre a célra szerződtetett cégéhez, akik mutogattak az alvállalkozójukra, aki a tényleges munkát végzi  (igazából csalódtam, azt hittem több szint lesz), na erről a cégről kiderült hogy pár hónapja még másik volt, és most egy új van (ez is mennyire tipikus...na mindegy), annak az elérhetőségét is megszerezte, és beszélt a jóemberekkel (gondolom nem konkrétan azokkal akik ott javították a lámpát, de a hozzájuk legközelebbiekkel), akik felvilágosították hogy valami hivatalban kitalálták hogy az ilyen javítások időlimitesek, ezért mindegy ha csúcs van, akkor is x órán belül meg kell lennie, szóval ők nem tehetnek mást.

Mégis mire számított? Hogy az egyik Kovács Tibi aki felveszi a telefont, majd azt válaszolja hogy "Igen Uram, én rendeltem el hogy állják el az utat, mert mániás depresszióm van és így vezetem le. Ilyen esetekben a cégpolitikánk egyértelműen kimondja hogy a károsult döntheti el hogy kiugorjak-e az irodám ablakán, vagy villát dugjak a konnektorba. Szóval Uram, melyiket szeretné?" Nem. Nyilvánvalóan senki nem lesz hibás, mindenkinek lesz valakije akire mutogathat (eggyel feljebb vagy lejjebb), és természetesen senki, de senki nem döntéshezó, mindenki parancsot teljesít (ilyet már láttunk valahol), ha nyilvánvaló hülyeség, akkor is, a döntéseket meg egy sehol, és egyszersmind mindenütt jelenlévő bolytudat hozza, akinek nincs neve, nincs száma, nem lehet elérni, nem lehet felelősségre vonni.

Na, én ezért nem emelem fel a telefont soha, semmilyen ügyben sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr321578339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása