mozgás

tömeg

máshol

Abney Park

2009.09.01. 10:23 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: zene

Kinek mond valamit az hogy 'Steampunk'? Itthon (sajnos(?)) elég keveseknek. Nem zenei stílusról van szó, hiába van benne a punk szó. Ez leginkább talán egy szubkultúra megnevezése. Alternatív jövő, gőzhajtás, fogaskerekek, léghajók, kalózok, (számomra érthetetlenül) kötelező hegesztőszemüveg, stb, stb. :) Aki részletesebbre és egzaktabbra vágyik, annak itt a wikipedia szócikke (de érdemes egy keresést csinálni képekre is, sok tetszetős dolgot lehet látni).

Nos, ebbe a szubkultúrába tartozik az Abney Park nevű együttes is, és jópár steampunkos alaptémát dolgoznak fel a számaikban. Különösen ajánlom figyelmetekbe a Lost Horizons és esetleg a The Death of Tragedy című albumokat. A számaik rettentő ügyesen hangszereltek (ami még olyan nagy neveknek sem szokott menni mint Leonard Cohen, az ő hangszerelésén például konkrétan sírtam), kimunkáltak, igényesek, de emellett érezni rajtuk azt az amatőr és fiatalos lendületet, ami sok népszerű zenekarból kiveszik egy ponton túl. Itthon mondjuk pont annyira tökismeretlenek mint az egész steampunk úgy ahogy van...

Hogy eldönthesd, neked bejönnek-e, az alábbi számokat javaslom tesztelésre (most csak youtube-linkek, nem profi podcast, azt majd csak legközelebb):
Airship Pirate
Herr Drosselmeyer's Doll
Dear Ophelia

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr231351964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása