mozgás

tömeg

máshol

Taníts meg élni, légyszi

2011.06.10. 13:57 | Mainframe | 4 komment

Címkék: politika magyarország szánalmas beszólok

Hosszas világügyi morgolódás olvasható alább. Nagyon hosszas, komolyan.

Az utóbbi napokban végülis csak olyasmiket olvastam többek között, hogy megadóztatják az egészségtelen (cukros-sós) ételeket-italokat, mert hát hogy az egészségtelenül élőkre megy el a rengeteg egészségügyi pénz (mert a TB-t kiscicák hordják oda a szájukban, nem mi fizetjük be, nyilván), és majd most ezt a pénzt abba jól beforgatják (lehet tippelni, hogy kórház lesz-e belőle végül vagy nyaraló), és dejólesz. A kormány megmondja, mit ehetsz, hogy legyél egészséges. Te pedig kussolsz, és fizetsz, ha más a véleményed. Tipikus.

Meg olyat, hogy júni 14-től lesz egy kormányrendelet, ami majdhogynem ellehetetleníti a bulihelyeket és a partiszervezést. Épp tegnap hallottam az LB27-koncerten, hogy idén a reggae-tábor is elmarad emiatt (nem mentem volna, de azért mégis nemár...), ugye sorozatban zárják be a helyeket ilyen-olyan indokkal, és mindezt mire fogják? A Westbalkán-tragédiára. Soha addig nem történt ilyen, valószínűleg utána sem történt volna, de most szénné kell szopatni minden bulizni vágyót és üzemeltetőt. Nyilván nem ezért volt félig a nagysátor sem LEN-en, hanem mert a nép unja a 30Y-t, persze. És azért álltak kinn még ugyanannyian, mert élvezni akarták a friss levegőt, nem holmi szórakozásért mentek ők oda.
A "mire fogják" kifejezés sem volt véletlen, ugyanis tök egyértelmű, hogy a kormány és pribékjei magasról szarnak rá, ki hol és hogyan hal meg. Inkább arról van szó, hogy lecsapnak a lehetőségre, hogy most van mire mutogatni, és felszámolják a balos, liberális és/vagy szabad gondolkodású réteg helyeit. Elég egyértelműen rajzolódik ki a tendencia. Ami végképp ordít, az az, hogy a rendeletben kivételt tesznek a politikai (kik mozgatnak meg komolyabb tömegeket politikai indíttatással?), egyházi (kik járnak templomba?), családi és oktatási rendezvényekkel (ezt meg rá lehet húzni arra, amelyik rendezvény nekik tetsző), valamint (kapaszkodj) a népzenei vagy népzenei feldolgozásra épülő produkciókkal (megintcsak: kik hallgatják _inkább_?). Ha lenne valami atomdurva punk- vagy metálbandám, minden koncertemet népzenei feldolgozásnak jelenteném le, és annyi változtatást eszközölnék, hogy minden szám végén még beledünnyögném a mikrofonba, hogy "Hejj!", "Babám!" vagy "Galaaaambom!". (Az ötlet szabadon lopható, ha valaki rendelkezik az erőforrásokkal.)

De jártomban-keltemben látok oltári arcbamászó és offenzív abortuszellenes plakátokat is, mert miért ne, haladó európai országokba kell ilyen. És az is tök logikus, hogy a nyugati jellegű, normális szabályozásoktól haladjunk az ilyen kommunista romániát idéző tendenciák felé. Mert nincs elég állami gondozott, és hosszú sorok kígyóznak az örökbefogadási procedúrát intéző irodák előtt. Mert nincs elég lehetlen körülmények között kialakuló naccsalád, akiknek a megélhetése is abból a kevés adóból megy, amit az a pár szerencsétlen ostoba barom (mint én) befizet. Mert természetesen _köztudott_, hogy mikor kezdődik az élet, ami _nyilván_ szent és sérthetetlen, tehát. Hozzáteszem, a legtöbb ember, aki az élet szentsége mellett szónokol, meglepően szelektíven értelmezi az életet. Sokkal inkább úgy néz ki, hogy az az élet, amit ő arra érdemesnek ítél, na, az szent.
Szerintem mindenki, aki most olyan nagy hévvel ellenzi az abortuszt, vegye észre, hogy éppen aktívan próbál beleugatni valami olyan szinten intim témába (egy nő saját teste, saját és közeli hozzátartozóinak élete), ami aztán végképp nem az ő dolga amellett, hogy még rálátása sincs semmi. Esetleg képzelje bele magát egy fordított szituációba, amiben neki kéne átesnie kényszerabortuszon, mert hát most valakik ezt találták ki, mert csak, és kuss. Újra elmondom, mert látom, még nem terjedt el elég széles körben: szép, hogy van ízlésed, véleményed, értékrended, világképed meg minden, de vedd tudomásul, hogy másnak is van, az gyökeresen más lehet, mint a tiéd, semmi közöd hozzá, és épp ezért ne akard a sajátodat törvénybe foglaltatni. Oda lehet állni ügyesen a sorba (ami nincs), és örökbe lehet fogadni egy beadott gyereket. Ja, hogy ugatni igen, de tenni már nem? Remekül rímel ez annak a tábornak a kedvenc "Baszni igen, de gyerek már nem?" jelszavával.
Tudom, hogy még nem készül erről szigorítás, sőt, azt mondják, nem is fog (hiszem, ha látom), de a plakátokat sem valami kis elborult sufnitársaság készítette, hanem valami kormányközeli objektum. Nem promotálom a vandalizmust, de nem lehetne a kellemeset a hasznossal összevonva ezekre a plakátokra tagelni az üvegek helyett?

Az a baj, hogy már évek óta köztudottan okádok ettől az országtól, szóval most nem tudom, hová tudnám fokozni a dolgot, hogy kifejezze az érzéseimet.

Ja, bónusz a végére: a Warner bebüntette az országot, mert tőlünk indulnak el a kamerás kalózverziók az utóbbi időben, és hát ejnyebejnye, mostantól csak két héttel később lesz premier, áll a sarokba. Már alapvetően attól is kifordul a belem, hogy egy szolgáltató, aki a közönség pénzéből él, úgy kezeli azt, mint valami óvónéni. Én a mozirajongók helyében pontosan MOST mutatnám meg a forgalmazóknak a középső ujjamat, és nyergelnék át torrentre.
A legszebb, hogy pár itthoni filmes blog szerzői pedig igazi stréber hülyegyerekként zárkóznak fel a tanárnéni szidalmaihoz, és változatosan hordják le a torrentezőket, mint a filmipar gyilkosait. Először is vegyük észre, hogy egy sokmilliárdos (dollárban) üzletágról van szó, ami _nem_fog_összeomlani_, sőt, megkockáztatom, hogy kb. meg sem érzi a torrent miatti kiesést, csak a befektetők érzékelik, hogy itt azért _van_ kiesés, tehát csúnyán kell nézni, és még több pénz lesz (az ilyen pénzemberek általában nem annyira okosak). Példaként fel tudnám hozni, ahogy a kazettamásolás megölte a zeneipart, a videó megölte ugyanezt a filmipart, amiről ma is vitatkozunk, vagy ahogy szintén a torrent megölte a játékipart. Halott bizniszek, senki nem fektet beléjük, és csak viszik a pénzt, igaz? Úgy kell összevadászni azt a pár művészt/fejlesztőt, aki még hajlandó szerelemből áldozni a témára, és közben száraz kenyéren élni... Lónak a faszát, barátaim. Minden héten megdönt egy új film valami bevételi rekordot, szóval engem kurvára ne akarjanak hülyének nézni.
Elmondjam, én miért torrentezem? Mert Hollywood outputjának nagy része hulladék. 200 Ft-ot is sajnálnék rá, nem hogy annyit, amennyibe valóban kerül egy jegy. És én nem vagyok hajlandó hulladékért fizetni. Ha valami jó filmet látok, azt általában úgyis megnézem moziban is (van, amit kétszer is). De itt említhetnénk a szervezési problémákat is: egyszerűen van (igen, van), hogy amíg kint van egy film, az alatt az idő alatt nem tudok eljutni megnézni. Sorry, ilyenkor is torrent. Tudom, hogy ha nagyon akarnám, megtehetném máshogy is, de az a baj, hogy míg a filmforgalmazók a gigacégekhez méltó módon inkább szeretik maguk definiálni, megszabni az igényeket, a kalózszcéna az egyik legfelhasználóbarátabb, legjobb szolgáltatásokat nyújtó terület, amit ismerek. Itt ez a kép, ha valaki példára vágyik. Ilyenekről és hasonlókról beszélek.
Azt már demagógia-gyanús lenne feszegetni (és ez egy sokkal nagyobb téma is, ráadásul), hogy a torrentezés lehet, hogy inkább _hozza_ a nézőket és a pénzt, mint viszi (update: úgy tűnik, ebben is igazam lett, most mondd...), de ettől még simán lehet ez a helyzet. És még inkább ez lehetne, ha az eszetlen, erőből való ellenállás helyett a forgalmazók inkább belátnák, hogy itt a jövő, ideje megbarátkozni vele, és csontot dobni a kalózoknak, még a végén lehet, hogy a legjobb barátaik lennének. De mondom, a pénzemberek nem szoktak ilyen okosak lenni.

Vannak még dolgok (ami mondjuk nem pont annyira minket érintő, de annyira abszurd, hogy Kafka szélütést kapna tőle), de meg is untam, el is fáradtam, elég volt mára. Sőt, itt van még ez is, de ezt még megvárjuk, hogy kifejlődjön kicsit. Hátha még jobban el tudják baszni, esetleg.

Irigylem, akinek ilyen dolgok mellett az tud lenni a legnagyobb probléma, hogy a Dzsudzsák elment Macskalábacskába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr192973031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heorogrim 2011.06.10. 21:42:38

"Oda lehet állni ügyesen a sorba (ami nincs), és örökbe lehet fogadni egy beadott gyereket." No, itt az igazság. És igenis legyünk a szíjjá gyúrt képviselők országa. :D

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2011.06.13. 20:55:12

Ez a négyzetméter-limitációs elképzelés valami egészen elképesztő.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.06.13. 22:59:39

@Haszprus: Igen, az is kicsit olyan komcsis "Majd mi megmondjuk a piacgazdaságnak, hogy hogy működjön"-jellegű agymenés a rosszabbik fajtából.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2011.07.23. 20:18:29

Ezt már egy ideje el akartam olvasni, most sikerült.

"Az a baj, hogy már évek óta köztudottan okádok ettől az országtól, ..." -- az a baj, hogy máshol is ugyan ez a szar megy.
süti beállítások módosítása