mozgás

tömeg

máshol

RED

2011.01.25. 15:20 | Mainframe | 2 komment

Címkék: film

RED (2010) - Na, ebbe aztán belepakolták a nagy neveket (Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich), és még a sztori is izgalmasan hangzott: hőseink idős, visszavonult CIA black-ops ügynökök, akiket a cég egyszercsak ki akar vonni a forgalomból. Erre nagyon ütős sztorit lehetetETT VOLNA építeni, de nem jött össze.

Az még rendben lenne, hogy nem akarják annyira komolyra venni a figurát, de igazán felszabadultan vidámkodni sajnos nem nagyon lehet, ha közben halomra lőnek embereket, szerintem (jó, van pár kivétel, ld. The whole nine yards, és társai, mondjuk ahhoz kellett egy Matthew Perry is). Viszont lehetnek benne akármilyen ütős akciójelenetek (a "Bruce Willis kiszáll a pörgő autóból"-jelenet önmagában majdhogynem elviszi a filmet), ha nincs komolyan véve az egész, akkor nem aggódunk a karakterekért, mert elkap minket a rajzfilmes érzés. És itt elkap sajnos. Engem elsősorban a csak a legbénább vígjátékokban (az előbb említett ismét kivétel) tapasztalt "Ölni tök jó móka"-elv zavart, amiért szerintem mostantól elkezdek mínuszpontokat osztogatni, annyira banális.

Ezen felül még sajnos a sztori is roppant kiszámítható, és szájbarágós. Pl. úgy a film feléig tartanak minket sötétben Morgan Freeman sorsát illetően, holott teljesen nyilvánvaló, hogy nem lőtte le a merénylője. Ez így megint az én hülyének nézésem. Később ő egyébként egy igen lapos jelenetben fog meghalni (ami után megint átverve éreztem magam). Mit mondjak még...lássuk csak: a legrosszabb akciófilmes szelektív pontosságú lövöldözés folyik (a főhős mindig egy lövéssel talál, a rosszfiúk automata fegyverrel, egy méterről sorozatot lőve _sem_), indokolatlanul és erőltetetten báboznak a szereplőkkel (az ősprofi mesterlövész csaj nem talál el senkit, csak hogy a karakternek tiszta maradjon a keze), és nagyon meseinek éreztem a romantikus szálat is. Két teljes idős főkaraktert is majdnem teljes egészében a comic reliefnek szenteltek (a kiscsajt és John Malkovichot), ez is mi...

2,5-et tudok neki adni, nem tudom javasolni, csak ha nagyon nincs más.

mondás: (2,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr872591752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2011.01.28. 19:46:35

Egyet nem értek, ha a filmek 90%-a fos szemét, akkor minek nézni őket? :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2011.01.28. 21:33:56

@Haszprus: Azért messze nem. Meg hát amíg nem nézed meg, addig nem jössz rá, mi a szemét, és mi nem. Sőt: az egyik ember szemete a másik ember számára a filmművészet csúcsa. :D
Meg ennyiből kb. ne csináljunk semmit, mert semmi nem 100% (vannak rossz zenék, rossznak bizonyuló ismeretségek, rossz napok, rossz munkahelyek, stb, stb), akkor meg minek.
süti beállítások módosítása