mozgás

tömeg

máshol

Gulliver's Travels

2011.01.11. 22:18 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Gulliver's Travels (2010) - Na, új Jack Black-film. Megint ugyanazt alakítja: a szimpatikus lúzercsávót, aki hazudik, elbassza, de aztán rájön a tutira, és mindent helyrehoz, a végén pedig befut. Ez jó lenne, ha eközben történne egy egyébként érdekes film, sok érdekes mellékszereplővel (mint pl. a Tropic Thunderben), ám itt rá épült az egész, és ez hiba volt (jó, volt két meglepetésszereplő: Chris O'Dowd aka Roy@IT Crowd, és Jason Segel aka Marshall@How I met...). Színésznek egyelőre úgy tűnik, kevés, és most jött el az a pont, amikor kifogytak az önjáró filmekből, amikbe beleültetve őt úgy nézhetett ki, mintha jó lenne.

Ott kezdődnek a problémák, hogy az amúgy igen látványos, súlyos, sokrétű, és rengeteg mondanivalóval bíró Gulliver-történetből fogták kizárólag a lilliputi részt, és erről csinálták a filmet. Ez oltári kevés, pláne úgy, hogy nagyjából mindenki tudja, mennyi van még a történetből. Aztán az alakítások is iszonyú bénák, ami félig eredhet a sablonos szerepekben történő feszengésből. Az egyetlen dolog, amire koncentrálniuk kellett volna, az a miniatűr világ megalkotása, ám a szabályok olyan gumiszerűen működnek, hogy az mindenki szemét bántja. JB össze-vissza ugrál a város közepén, és még véletlenül sincs földrengés. Nekiesik egy háznak, de lepattan róla. Megintcsak a város kellős közepén verekszik egy óriásrobottal (Gulliver, mi? Meg a faszom...), és nyilván nem taposnak el senkit, nem döntik romba az egészet, semmi. Oltári gyermetegre vették az egész tálalást, mondanivalót, megvalósítást, mindent. És emellett még üres is maradt az egész.

Meglehetősen felidegesített, hogy ilyen trágya munkát végeztek egy ilyen mű feldolgozásakor, illetve hogy láthatólag beálltak JB filmjeinek futószalagos gyártására. 2-re tudom értékelni a filmet, azonban azt a személyes kis lebaszást még mellétenném, hogy míg mondjuk az egyébként szintén elég közepes Year One nem vette el a kedvem a további JB nevével fémjelzett dolgoktól, ez annál inkább. Szóval ezügyben folytatás csak a csillagok kedvező együttállása esetén, sokkal valószínűbb a skip.

JB egyébként zenésznek nem rossz. Miért nem azt csinálja inkább? Időtlen idők óta nem jött ki semmi a Tenacious D-től...

mondás: (2/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr92577661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása