mozgás

tömeg

máshol

Az év legnagyobb filmes csalódásai - 2010

2010.12.18. 20:13 | Mainframe | 4 komment

Címkék: film szánalmas beszólok folytatásos

Most olvasom a subbán az év 10 legjobb filmjét imdb-pontszámok alapján. Átfutottam, miket láttam idén, hogy korrigáljam a listát a saját véleményem szerint (és mondjuk a faszba leradírozzam róla a sárkányos rajzfilmet, ami azóta ellepte a világot), de aztán gondoltam egyet, és a blog alapvetően negatív hangvételéhez igazodva azt találtam ki, hogy megcsináljuk ezt a címben említett listát. Talán azért is, mert ehhez sokkal több az alapanyag, sajnos. Nem kizárt, hogy évről-évre lesz ilyen lista. Na, akkor lássuk, természetesen visszafelé:

10. Iron Man 2 - Ha egyedüli filmként szemlélnénk, nem lenne vele gond, de az első részhez nagyon nem tudott felzárkózni, pedig mindenki ezt várta tőle.

9. Saw 3D - Ezzel sem volt olyan nagy baj, kivéve, hogy csak Jigsaw maradt ki belőle teljesen, és abszolút antiklimaktikus lett a vége. Filmnek közepes-jó, lezárásnak gyenge. Pláne a Fűrész-széria lezárásának.

8. Due Date - Ez azért kerül be ide, mert nagy hype ment körülötte, ehhez képest oltári gyenge. Pedig Zach Galifianakis is volt benne, aki azonban színésznek kicsit gyenge egyelőre (stand-uposnak változatlanul egész jó).

7. Legion - Erről csak röviden: fasza trailer, kb. eredeti ötlet, bejövősnek tűnt. Nézhetetlen fos lett. Ennyi.

6. Book of Eli - Trailer alapján igazi seggberúgós posztnukleár akciódrámának ígérkezett, de inkább B-filmes magasságokban maradt, és totál elbaszta a hangulatot is. Érdektelen dolgokkal foglalkozott, a sok jó lehetőséget meg kihagyta. És a végén lévő csavar a legszélsőségesebb fantasyk közé löki, kár érte.

5. Robin Hood - Kérjük vissza Kevin Costnert, és Morgan Freemant, most.

4. Alice in Wonderland - Hatalmas klasszikus újrafeldolgozása, Tim Burtontől, akinek ennél testhezállóbb téma nincs is. Ehhez képest jóindulattal is közepes lett az eredmény, és ez lehangoló.

3. Clash of the Titans - Megintcsak egy kultfilm újragondolása, csak inkább popkornmozit kellett belőle csinálni, érthetetlen, hogy miért.

2. The Expendables - Tudom, hogy egyre többet ismétlen magam, de: ha szénnépromózunk egy filmet (ráadásul kreatívan, okosan és jól), akkor sokkal nagyobb arculcsapásként éri a nézőt, ha egy középszar filmet kap utána. Elvileg egy műfajt akart újrateremteni, hát finoman szólva nem jött össze, pedig asszem minden adott volt. Az meg már csak a mi isteni szerencsénk, hogy ugyanebben az évben a Machete szép csendben megcsinálta, amit ez a film vállalt, így nem maradt hiányérzetünk.

1. Prince of Persia - Hát igen, asszem osztatlanul és egyértelműen viszi az év csalódása címet. Minden, de tényleg minden tekintetben szar film lett, holott hatalmas franchise volt az alapja, és rajongók tömegei várták, elég definit igényekkel ahhoz, hogy ne kelljen rendezői zseni a megvalósításához. Ha másfél óra gameplay videót vágtak volna össze, az _sokkal_ jobb lett volna, mint ez.

Tessék megfigyelni, hogy az 5.-től felfelé 1 kivétellel csupa feldolgozás szerepel. Óvatosabban kéne bánni a régi filmekkel, mert az kétszer olyan szar, ha kiderül, hogy képtelenek legalább olyanra megcsinálni, mint valaki más előttük már megtette (tipikusan sokkal korábban, sokkal bénább technikával, sokkal kevesebb pénzből).

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr322524675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Logistics Consultants 2018.04.12. 12:42:58

Buy Rolex Watches - Discount Luxury Watches

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PlaTina512 2010.12.19. 01:05:34

Szerintem még mindenképpen szoríts egy helyet a listában a Tron:Legacy-nak mert még épphogy idei, de dedikált helye van a listán!

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.12.19. 01:36:43

@PlaTina512: Még nem láttam, de hallottam róla sok szépet és jót. :D Tartok tőle, hogy ez már csak jövőre lesz téma (angolul egyelőre nincs fent, a magyar szinkront meg külön kiemelik, hogy tragikus).

beyondhell 2010.12.19. 10:39:26

Az Alice in Wonderland listára kerülésével teljesen egyetértek, habár az emberek általában hajlamosak rajongani érte és láthatóan túlértékelik, csak mert Tim Burton nevéhez kapcsolódik. És persze Johnny Depp is ott van.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.12.19. 22:29:33

@beyondhell: Igen, kicsit szerintem ők is úgy voltak vele, hogy majd a nevük (meg a 3D) majd eladja a dolgot. Pedig Tim Burtont tipikusan nem ilyennek ismertük meg, pont ezért olyan kiábrándító az egész.
süti beállítások módosítása