mozgás

tömeg

máshol

A rózsa neve

2010.06.07. 18:08 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Der Name der Rose (1986) - Klasszikusnak számító krimi (végülis az), amit én csak most láttam, egy kedves törzsolvasónk jóvoltából. :) Nem szánnék rá túl sok szót, mert biztos vagyok benne, hogy sokatok már rég megtekintette.

Kellően eltalált tempójú és látványvilágú film, szintén klasszikusnak számító irodalmi műből felépítve. Szokatlan a környezet, még szokatlanabbak a karakterek (szerencsétlen Ron Perlman megint elcseszett gnómot játszik, de hát ha egyszer ilyen feje van...), és ez meg is teremti a kellően nyomasztó hangulatot. Több fordulóponton keresztül zajik az események feltárása, és végül egész másképp zárul, mint várnánk. Kiemelném még a kicsit modoros, de jó dialógusokat. Egy-két helyen ugyan elgondolkoztam, hogy mintha a környezetbe beleerőltettek volna oda nem illő, modernebb gondolatokat is, de ennyi talán belefér a (film)művészetbe.

Aki még nem látta, annak feltétlenül ajánlanám, pontszámként pedig 4,5-et is bőven megérdemel.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr572063598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása