mozgás

tömeg

máshol

Ip Man

2010.05.26. 15:14 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Yip Man (2008) - Azért az imdb-s 8.2 kicsit erős, de egyébként egy teljesen korrekt, modern kung-fu film, személyesen Bruce Lee tanáráról, Ip Man-ról. Időben a film nagyja a japán megszállás alatt játszódik, ezért a közepe felé a dráma átveszi a főszerepet az akciótól. Ez véleményem szerint jól sikerült (bár nyilván nem rendezői döntés volt, lévén ez egy életrajzi mű), hozzáadott egy nem gyakran tapasztalt réteget a filmhez, igaz szerintem nem sikerült a japán elnyomást teljes súllyal megjeleníteni, ezt is csak a szokásos, kicsit túljátszott kung-fu filmes elemekkel érzékeltették.

Maguk a harcjelenetek szépek, jól kivitelezettek, és érzésem szerint követhetőbbek mint más ilyen jellegű művekben. Gondolom itt a Wing Chun bemutatása legalább annyira cél volt, mint bármi más, ezért egyik jelenetből sem lesz elmosódott hadonászás, nagyjából minden technikát le lehet követni. Persze az egésznek a realitáshoz csak félig-meddig van köze, van itt drót, meg hasonlók bőven.

Rettentő kevés az olyan kung-fu film, amit újranéznék, és erre is inkább azt mondanám, hogy egyszer elég volt. De az egyszernézős filmeknél azért jobb pontszámot érdemel, így lesz ez 3,5.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr572030309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása