mozgás

tömeg

máshol

Hideghegy

2010.04.26. 20:34 | Mainframe | 3 komment

Címkék: film

Cold Mountain (2003) - Mondanám hogy tankos-romantikus, de a polgárháborúban még nem volt tank. Igazság szerint a romantikus szál a film elején és végén kap csak 10-15 percet, azon kívül inkább a háborús jelleg dominál, amit kellően jól jelenítenek meg. A romantika kicsit súlytalan maradt így, de talán ez volt a készítők eredeti célja is. A szokásos háborúsfilmes hibák közül hálisten túllépnek azon, hogy "Az ellenség gonosz, a mieink jók.", cserébe csak egy lépésre jutunk tőle, odáig, hogy "Az összes katona gonosz, csak a főhős a jó.", ami tipikus ha a hős ki akarja vonni magát a harcokból. Ennek megfelelően a karakterek rettentő sarkosak, aki jó, az egy élőszent, aki rossz, az meg maga a sátán.

Abszolút teletömték ezt a filmet is nevekkel, a főbb szerepekben nem meglepő Jude Law, Nicole Kidman és Renée Zellweger, de a kisebb szerepekben is olyan arcokkal találkozunk, mint Natalie Portman (10 perces szerep, komolyan), Brendan Gleeson, Donald Sutherland, vagy Cillian Murphy (5 perc). :) Kiemelném Renée Zellweger-t, akinek sokkal több ilyen, és sokkal kevesebb Bridget Jones-típusú szerepet kéne játszania. Igaz az elején kicsit (nagyon) túljátszotta, de a végére belerázódott. A többi szerep sokkal klasszikusabb volt, így nem éreztem hogy nagy kihívást jelentene bármelyik színésznek, ehhez mérten jól is csinálták. Jude Law ezzel az istentelen nagy szakállal kicsit hasonlított Kabir Bedire. :D

Feltétlenül érdemes megnézni. 4 (Azért írom ezt így ki minden alkalommal, mert akik RSS-ben olvassák, azok nem látják a szexi grapefruitos értékelőt.)

update: a teljesség kedvéért megjegyezném, hogy ez egy szóban leadott filmes kérés volt Friplifraplitól. Aki írásban szeretne bejelenteni hasonlót, itt megteheti.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr121951365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.04.26. 17:42:19

"Feltétlenül érdemes megnézni. 4 (Azért írom ezt így ki minden alkalommal, mert akik RSS-ben olvassák, azok nem látják a szexi grapefruitos értékelőt.)"

Ezt köszönjük is szépen :D bár utána úgyis átkattintok általában.

Amúgy nekem is bejött a film :)

Friplifrapli 2010.04.26. 17:47:09

Megvilágosodásként ért, hogy ezek szexi grapefruitok. Eddig szimplán csak "bazinagy piros durungok"-nak hívtam őket... :D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.04.26. 17:53:28

@Friplifrapli: Ez kérlek ugyanaz a grapefruit, ami a jobb felső sarokban is látható. :)
süti beállítások módosítása