mozgás

tömeg

máshol

Ninja Assassin

2010.03.04. 13:52 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Ninja Assassin (2009) - Ez a film olyan mint a címe: nem hazudik, nem kínál többet mint ami, de amit vállal, azt teljesíti. Ez az a film, ami a hasonló című, de bűnrossz Ninja kellett volna hogy legyen.

Persze nem szabad tőle realitást várni, így itt is végig megfigyelhető hogy a főhős elpusztíthatatlan, míg a kilóra mért rosszfiúk egy vágástól szétesnek, de szó szerint. Illetve a történet alakulásától függően a ninják hol legyőzhetetlen félistenek, hol tízesével hullanak, ami kicsit fura. Az effektezés szerintem ügyes, szépen kivitelezett, amikor kell, lassítást kapunk, amikor nem, akkor pörgős harcművész-jeleneteket (amiben konkrétan ott vannak az ütések ahol kell, nem két méterrel odébb, és nem félnek fröcskölni a vért ezerrel, gondolom mivel CGI :D). Egy utalásszintű romantikus szál van a sztoriban ami nekem kicsit erőltetett volt, de hálisten kb. 5 percet vett igénybe a filmből, így nem is róvom fel annyira.

Ellenben megintcsak meg kell dícsérnem a két szál (fiatalkor és jelen) közti válotgatásokat, amit láttam már sokszor nagyon rosszul elsülni, de itt jól ül. Magának a cselekménynek a kiváltó oka, illetve általában a főhős döntései, cselekvései nem mindig voltak ésszerűek, de ez sem zavart be a filmbe számottevően. Ezt a látványért és a vérengzésért nézi az ember, nem a mély mondanivalóért. Hozzá kell még tennem hogy az ilyen B-filmeknek még szokásos tartozéka két tonna abszolút tehetségtelen mellékszereplő, akiket kínszenvedés nézni, de itt ez sincs: kevés, kifejezetten jól eljátszott szereplővel operálnak.

Az előbb B-filmnek tituláltam, ami azért igaz, de a kategória tetejéről való. 3,5-4 körüli pontot adnék rá, de mivel nem egy sokszornézős élmény, ezért kap 3,5-et. Minőségi akciófilm, ha valami könnyedebbre vágysz, tökéletes választás.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr101808599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PlaTina512 2010.05.09. 00:18:10

Mögnéztem, és jó vala. Kössz a tippet!
süti beállítások módosítása