mozgás

tömeg

máshol

Grotesque

2010.01.26. 00:47 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Gurotesuku (2009) - Oké, ha befejezted a sírvaröhögést a film japán címén, akkor kezdhetjük is. :) Imdb-n 4,8@579, biztató. :D Egyrészt ajánlották (igaz negatív felhanggal), másrészt olvastam róla kritikát, amiben viszont dícsérték. Műfajilag a vadiújonnan köztudatba került torture-porn kategóriába esik (ami igazából horror/thriller). Nincs mögötte komolyabb sztori mint mondjuk a hasonló Fűrész-filmek mögött, a végkifejlet banális és random, ráadásul itt átmegyünk abszolút fantasyba is, nem tett jót a film egészének. Kiemelném még a hangeffektek abszolút béna egysíkúságát, akármihez nyúl ugyanis a főgonosz, az úgy szüttyög mint egy vödör takonyban úszó angolna. Olyan dolgokat már ki sem emelek hogy a két főhős abszolút hiteltelenül játszik, a verbális, és a nonverbális reakcióik teljesen emberidegenek és nélkülöznek minden valóságalapot. Ilyen helyzetben egy áldozat nem hősködik meg mártírkodik, hanem leginkább üvölt mint a fábaszorult féreg, és mindenáron megpróbál szabadulni.

Közepesen élvezhető horrormozi volt, a Fűrész-típusú filmek fanjainak tudom ajánlani, de ne várjanak tőle sokat. 2,5 jó lesz rá.

mondás: (2,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr61696799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása