mozgás

tömeg

máshol

Kevésbé ismert filmek - 1

2009.12.30. 18:12 | Mainframe | 7 komment

Címkék: film

Egy kisebb batch olyan filmekből, amiket láttam, de nem hiszem hogy nagyobb érdeklődésre tartanának számot ismertségi és beszerezhetőségi hiányosságaik miatt.

The Method (El Método) (2005) - Vérbeli pszichodráma, végig csak dialógus, meg egy-két érdekes helyzet. A film egésze gyakorlatilag egy csoportos állásinterjún játszódik. Egy rettentő öncélú és idióta fordulatot kivéve végig brilliáns és feszült. Tökismeretlen nevek (jó, nem, Eduardo Noriega játszott a Transsiberian-ban), tökismeretlen spanyol film, de sok hollywoodi nagyköltségvetésűt simán ver. Négyest kap.

Once were Warriors (1994) - Ilyen családi dráma, méghozzá nem túl megszokott Maori környezetben, amit viszont nem éreztem elég hangsúlyosnak, csak amolyan körítésként mellétett egzotikumnak, ennyi erővel ez lehetett volna egy tökátlag lecsúszott család akárhol. Pár váratlan és különös dolog van benne (pl. a tetovált nagyongonosz maori nehézfiúk végül abszolút nem lesznek negatív szereplők), de összességében egy korának megfelelő, tisztességesen megcsinált film. Főszerepben Temuera Morrison, akit a tömegek csak Jango Fettként ismernek. :) Ez a film a teljesen átlagos, korrekt, de nem kiemelkedő műveknek járó 2,5-et kapja, de a pozitív értelemben. Jó, csak nincs benne semmi ami az átlagosság fölé emelné. Nem volt hiba megnézni.

Gonin (1995) - Papírtasakos japán akció, úgy kaptam kölcsön, a hátán lévő szöveg szerint ez japán válasza a Ponyvaregényre (köze nincs hozzá szerintem). Takeshi Kitano is van benne, aki még itthon is közismert név talán. No jó, nem nyújtom tovább:  fél óra után kivettem, és ha az enyém lett volna, meg is semmisítem. Tragédia. Jófejségből 1,5. Hátha csak türelmetlen voltam vele.

Végítélet (The Stand) (1994) - Ez ihlette ezt a posztot. Kell ennél többet mondanom? Lassú, béna, és egyébként is hülyeség. Soha többé nem hiszek imdb-s dicsérő kommenteknek vagy pontszámnak (7,2@11551 ez a szar, basszameg!), nincs több Stephen King. És kész. Egyes.

Tokyo Godfathers (2003) - Ez pedig egy anime. A sztori szerint három hajléktalan (egy öreg alkesz, egy transzvesztita és egy fiatal lány, a tagline szerint az "ultimate dysfunctional family" :D) karácsony este talál egy utcára kitett babát, és elhatározzák hogy megkeresik a szüleit. Kalandjukat égi jelek és csodák sora kíséri. Japánosan kaotikus a film hangulata, abszolút kiszámíthatatlanul követik egymást a teljesen idióta és a mélyen tragikus pillanatok. Az egy idő után kissé monotonná váló cselekményt ügyesen dobják fel pár fordulattal a vége felé, szóval kategóriáján belül egész jónak értékelném a filmet, és adnék neki egy négyest.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr941622777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2009.12.31. 10:48:14

Végítélet: Barátom ezt a filmet, már megbocsáss, de kicsit jobb megközelítéssel kell nézni. Csomó rejtett dolog, csomó mély jelentés, lehet hogy a storyline lassú, és néhol bugyuta, de hatalmas film, és igenis legalább 3.5 pont az ötös listádon :-)

Az egyik kedvenc filmem :-)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.12.31. 11:47:31

@Zlot: Ok, lehet hogy adok neki még egy esélyt, bár ha akkor is megbukik, az már a Te személyes felelősséged lesz. :P

ZmanUK 2010.01.02. 16:28:24

www.youtube.com/watch?v=_IaNRnaHwfI

Ha esetleg ismerős a zene :) A Vid-et én készítettem ...

ZmanUK 2010.01.02. 16:33:04

A Once Were Warriors pedig szintén legalább 3,5 nálam.
Maori szegregáció NZ-on, egy egykoron büszke harcos nép letűnt leszármazottai ... Sokan akik oda akarnak kivándorolni, ajánlanám hogy nézzék meg a filmet.

A maorik tényleg kegyetlen brutális arcok :-)

Ma már nincs tisztavérű maori, az utolsók durván 15 éve haltak meg azt hiszem ....

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.04. 18:05:59

@Zlot: Sokáig gondolkoztam mennyit adjak annak a filmnek, és azért lett végül ennyi, mert mellé tudtam tenni 3,5-ös filmet jobb megvalósítással, jobb mondanivalóval, jobb mindennel. De direkt kihangsúlyoztam (és teszem most is), hogy jó filmről van szó, tetszett, érdemes rá időt szánni.

de Sade márki 2010.01.05. 19:09:58

A nálam elhelyezett nagybecsű kommentek alapján úgy vélem, ezek a kevéssé ismert filmek vélhetően tetszenének uraságodnak:

Dögölj meg, drága Mona (Drowning Mona)
Egy nehéz nap (Thursday)
Ronda ügy (Very Bad Things)
Robbanófejek (The Big Hit)
Durr durr és csók (Kiss Kiss Bang Bang)

deS

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.05. 19:26:54

@de Sade márki: Üdvözlöm minálunk, Márki uram! :)
A listáról csak az utolsót láttam, és az tényleg hatalmas film, úgyhogy a többit is mindenképp megnézem, köszönöm a tippeket!
süti beállítások módosítása