mozgás

tömeg

máshol

Az amerikai

2010.11.26. 19:28 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The American (2010) - Az alapötlet lejátszottnak tűnt, nem kaptam fel rá a fejem, aztán a film a végére egész jól megvett. Vigyázz, a többi spoileres!

Bérgyilkosos sztori, George Clooney-val. Ugye, hogy ez így annyira nem hangzik nagy számnak? Aztán keződik a dolog egy nagyon jó, nagyon erős felvezetéssel (a stáblistás dolog nekem külön tetszett), ami pillanatok alatt a megfelelő hangulatba pakol minket, nincs kecmec. És ekkor kb. 5-10 perce forog a film. Ez máris sok pontot ér, mert nagyon ritka.

Aztán a film bevállalja a bevállalhatatlant: egész más irányt szab az egésznek, mint ezek után várnánk. A felpörgetett tempó leül, és lövöldözés-gyilkolászás helyett egzisztencialista elmélkedést, meg szomorú szemmel nézést kapunk, és _jól ül_! A bérgyilkos nem bérgyilkolós melót kap, hanem otthon végzős barkácsolást, aztán jön a szerelmi szál, és végig ott megy a háttérben a nyomasztás, ami a film meghatározó, és tökéletes átadott hangulata. Abszolút belekerülünk a főhős fejébe, és ugyanolyan feszülten várjuk minden sarkon, hogy mikor történik valami rossz. Mégegyszer: nagyszerű ötlet és kivitelezés.

Aztán a film végét is meg merték csinálni úgy, ahogy, és így lesz kerek a cucc. Négyes jár rá, ami majdnem 4,5. Mozi szerintem nem kell hozzá, otthon is leadja a teljes kapacitását. Erősen ajánlott cucc.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr482475413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása