mozgás

tömeg

máshol

Felon

2010.02.25. 09:49 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Felon (2008) - "Újabb" börtönös film, Val Kilmerrel, és a számomra relatíve ismeretlen Stephen Dorffal. Nem véletlenül így írtam, ugyanis ez a film egyik legnagyobb hibája szerintem, hogy a téma már erősen el van használva, és hacsak nem visznek bele valami csavart (mint pl. a Law Abiding Citizen esetén), akkor nem is nagyon tud átlépni a saját árnyékán.

Itt pedig sajnos nincs. A főhősünket természetesen gyakorlatilag ártatlanul ítélik el (mily meglepő), aztán jön a Shawshank Redemption-os beilleszkedősdi, meg lelkizés, kicsit kevésbé filozofikusan, meg Morgan Freeman hangja nélkül. De itt is megkapja havernak az ősöreg elítéltet, aki azért korrekt ember valójában, és ő megtanít neki mindent. Aztán persze a srácot bedarálja a börtönvilág, és egy incidens miatt (amiben szintén ártatlan) meghosszabbítják a büntetését, ekkor megfogalmazódik bennük egy terv a (nyilván) full korrupt, kegyetlenkedő felügyelőség megszívatására. Ésatöbbi, nyilván mindenki látja előre kb. az egész filmet, plusz a relatív hepiendet.

Korrektül megcsinált film volt, de szélsőségesen mentes mindenféle újdonságtól. Ez pedig nálam erős lehúzó tényező. Ezért kap 2,5-et. Aki még nem látott 3-4 börtönfilmet, annak nyilván pozitívabb lehet ez a mű.

mondás: (2,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr231788850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása