mozgás

tömeg

máshol

Álomháború

2011.03.25. 01:50 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Sucker Punch (2011) - Ez a film pontosan azért nem lett tökéletes, mert ennyire fanservice-re vette a figurát. Márpedig minden fant lehetetlen kiszolgálni, mindenkinek hiányozni fog valami.

Nekem elsősorban azzal volt bajom, hogy nem elég változatos. Az első epizódszerű álomban szépen kivitelezett közelharcot láthatunk, ám később javarészt átmegyünk lövöldözésbe, ráadásul "egyhangú", full modern fegyverekkel, különösebb ellenállást nem tanúsító ellenfelek tömegeire, így elvész a feszültség és a látványosság is. Húgom előzetesen ráizgult Sweet Pea másfélkezes kardjára, aztán a végén wtf-arccal jött ki, mert konstatálta, hogy egyszer sem vette kézbe azt a film alatt, holott végig ott volt a hátán. Maguk az álmok is beállnak kicsit egy forgatókönyvre, ahol valami repülő eszközzel megközelítenek valamit, látványosan leugranak, mészárolnak, megszerzik amit kell, aztán jön valami bossfight, és kész.

Ez persze csak a kötelező negatív kör, mert ami van, az viszont olyan, hogy többnyire eldurran tőle az agyad. Nem aprózták el, fogtak mindent (MINDENT), ami faszán néz ki vásznon, beledobták egy nagy turmixgépbe, aztán will it blend. :D És hát általában igen. Mechával átgázolni a steampunk náci zombikkal teli lövészárkokon epic win akkor is, ha banális és abszurd. Golyószórós óriás szamurájt ölni is az. És így tovább. Sajnos persze a látványosságok kevés kivétellel benne voltak a trailerben, ezért is mertem őket én is most leírni.

Az egész filmet ugyanaz a megkapó körvonalasság jellemzi, amit már pl. a Machetében is nagyon szerettünk. Látszik, hogy az alkotók sem vették komolyan a dolgokat, ezért semmi sem hat falsul, minden ül. Persze ez egyben eredményezi azt is, hogy nem ebből fognak diplomát írni a filmművészet-szakosok, de hát valamit valamiért. Ide kapcsolódik, hogy bár az elején lévő felvezetés szinte képkockára ugyanúgy van a teljes filmben, mint a trailerben, tehát atomgyorsan le van rendezve (ez pluszpont), cserébe viszont a film közben néha elúsztunk picit a lelkizéssel, de még belefért.

Alapvetően ez a film az Inception öncélúbban szórakoztató (és talán kevésbé bonyolult) változata. Mintha azt mondták volna a készítők, hogy "Ha már álom, miért álljunk meg egy pagodánál? Tegyünk bele óriás golyószórós szamurájt is! Ja, és a főhős se DiCaprio legyen, hanem egy halom nagymellű, szénnésminkelt tinilány, mert miért ne." Szerintem ha így nézzük, helyesen állunk hozzá, és meghálálja magát. Én felettébb élveztem, kap egy négyest.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr962769749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása