mozgás

tömeg

máshol

A harcos

2011.03.02. 02:38 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Fighter (2010) - Nagyon röviden összefoglalható, miért jó ez a film: mert totál reális, hétköznapi dolgokat boncolgat, hétköznapi tálalásban. Valódi dolgokról szól, valódi karakterek vannak benne, cserébe megkímélnek minket majdnem az összes hatásvadászattól, amit ilyenkor a rendezők előszeretettel zúdítanak az emberre.

Mark Wahlberg nekem még mindig kicsit körvonalas színész, de ehhez a karakterhez jól ment. Christian Bale meg egy zseni. Totál méltatlannak érzem, hogy csak azon megy a bulvár-csámcsogás, hogy mennyit fogyott ezért a szerepért. Az meg mintegy mellékes, hogy elénktesz egy bazi összetett, bazi nehezen eljátszható személyiséget totál brilliáns módon. Zseniális volt még a white-trash "naccsalád" megjelenítése, az agyam eldurrant tőlük, de éreztem, hogy itt ez volt a kívánt hatás. :)

Az egyedüli fél pontot ott bukja el a film, hogy a fontosabb meccsek forgatókönyve kicsit az ilyenkor szokásos klisékbe esik bele (padlóra küldik, de valaki a sorsfordító pillanatban bemondja neki azt az egy-két kulcsszót, amitől hirtelen nyer), illetve hogy aki már akár csak egy bokszmeccset is látott, az is leveszi, hogy totál fantasy, amit itt a ringben bemutatnak. Több premier plán jelenetben állnak egymással szemben leengedett karral, és osztják egymásnak felváltva az olyan ütéseket, amiktől egy jólnevelt bronzszobor is lefeküdne. Nem értem ez miért kellett, mikor amúgy totál eltaláltak mindent a filmmel kapcsolatban. Így lett 4,5.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr122703101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása