mozgás

tömeg

máshol

A következő három nap

2011.02.25. 23:16 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Next Three Days (2010) - Egy nagyjából jól eltalált hosszúságú bevezetés után lendületesen bontják ki előttünk a szituációt, ami bizonyos szempontból eredeti, ám másfelől egyáltalán nem az. Egy tanár, miután a jogrendszer képtelen volt segíteni, úgy dönt, saját maga szökteti meg feleségét a börtönből, ahová emberölésért került.

Kb. Russel Crowe magánfilmjéről beszélhetünk, mert mindenki más totál háttérben van. Lehet, hogy jobb is, egy-két sarkosabb dolog így annyira nem lett zavaró. Pl. Olivia Wilde érzésem szerint még nincs készen a nagyfilmes szerepekre, pláne nem ilyen "fiatal anyuka"-szerepben, illetve a feleséget alakító Elizabeth Banks is néha képtelen átélni bizonyos jeleneteket. Inkább úgy éreztem, hogy a karaktere volt jól megírva, és nem sokat tett hozzá a saját játékából. Rajtuk kívül mindenki háttértáncos, a rendőrök totál arctalanok maradnak, nem is érdeklődünk irántuk, a nagyszülők meg kb. a logikai lyukak betömésére kellettek. De Russel barátunk elég jól elboldogul a vállaira nehezedő 122 perc nagy részével.

Két dolog miatt nem kapott jobb pontszámot a film: az egyik, hogy az elején kapunk pár pillanatot a film kellős közepéből, de minek. Tök fölösleges volt, szerintem megölte a feszültség és a várakozás egy részét is, nem volt jó ötlet. A másik, ami még súlyosabb probléma, hogy a legvégén elárulják nekünk az addigra kialakult kínzó kérdésünkre a választ. Nem kellett volna, vagy ha már igen, akkor inkább a negatív úton illett volna végigmenni, nem ezen a cukorszirupon, amire senki sem volt kíváncsi. Ez minimum fél pont leesését eredményezte.

Ebből látszik, hogy ez igazából tök jó film lenne pár definit hibától eltekintve. De így végül csak 3,5-et tudok adni rá.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr892691266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása