mozgás

tömeg

máshol

Pope Joan

2010.12.01. 14:42 | Mainframe | 3 komment

Címkék: film

Die Päpstin (2009) - A film egy érdekes témát dolgoz fel, miszerint egyes források alapján sejthető, hogy volt egy pápa az i.sz. 9.sz.-ban, aki valójában nő volt. Az ő életéről szól a film két és fél órában (!), a születésétől  haláláig. Értelemszerűen elsősorban életrajzi film, de tekinthetjük korrajznak, társadalomkritikának és még sokminden másnak is, ugyanis remekül kivitelezett mű, sok aspektust érint, és úgy érzem, mindet megfelelő minőségben. Egy pillanatig sem éreztem, hogy töltelék-jeleneteket néznék, vagy szükségtelenül nyújtanának valamit, pedig ilyen hosszúságú filmek gyakran elkövetik ezt a hibát.

Két nagyobb név viszi a dolgot, ráadásul nem is rosszul: David Wenham (aka Faramir) és John Goodman. De az ismeretlen színészek is korrekt alakítást nyújtanak. A díszletek kevés kivételtől eltekintve jól néznek ki, hatásosak. Néha kicsit érezni ugyan, hogy nem olyan hatalmas költségvetésből gazdálkodtak, de abból legalább valami kicsit és jót kerekítettek ki, nem nagyot, ami viszont gagyi.

Úgy érzem, ez a film jobb, mint az a 6,5, amit imdb-n kap. Én rá merem mondani a 8-at is, ami nálam ugye 4. Azoknak is tudom ajánlani, akik nem kimondottan vannak oda az egyházi témáért, ez attól függetlenül is kiváló. Egyébként eléggé emlékeztett az Agorára, de ez mondjuk a "nő szokatlan hivatást választ, és szembemegy a keresztény hatalommal"-történet miatt is lehetett. :)

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr362484452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friplifrapli 2010.12.01. 17:10:13

A cím alapján német, ha van német vagy angol feliratos verziód, esetleg német nyelvű, kérném szépen...

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.12.01. 20:50:26

@Friplifrapli: Á, sajnos csak magyar szinkronos van. :( De hát ha az nem jó... *del*
süti beállítások módosítása