mozgás

tömeg

máshol

Kicsinyes ateizmus

2010.09.24. 23:28 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: média beszólok randomszavak

Nyugi, nem akarok belemenni, pedig tudnék. Kommentekben megtehetitek.

Amit én ki akarok emelni, és tőlem szokatlan módon az ateizmus ellen szól, az az, hogy túl sok helyen találkozom azzal, hogy a fene nagy ateista érvelés abból áll, hogy fogják a Bibliát, nekiállnak szó szerint értelmezni, majd a létező legkicsinyesebb módon, láthatóan élvezkedve állítják párhuzamba akármelyik mesekönyvvel (Jónás a hal gyomrában, beszélő kígyó, Noé bárkája...), és ezzel úgy érzik, meg is nyerték az évszázados vitát, hejj.

Lehetnek olyan szélsőséges helyzetek, amikor erre is szükség lehet (pl. az USA elvadultabb, és egyben sötétebb részei), de a világ nagyobb részén egyrészt felesleges, másrészt többet árt mint használ (mivel mindenki képes arra a minimális absztrakcióra, amit a Biblia megkövetel). És úgy gondolom, hogy ennél sokkal érettebb, komolyabb, súlyosabb érveket is fel lehet hozni a kereszténység ellen.

Hát így.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr532321457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása