mozgás

tömeg

máshol

A kilencedik légió

2010.08.14. 23:10 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Centurion (2010) - Az (egyik) idei nyári kardozós film. Egyetlen egy dolog nem tetszik benne: az alapötlet. Adott a IX. légió, ami 7 ember kivételével megsemmisül, ám ők kitalálják, hogy visszakommandózzák magukat az utolsó erődig. Ezzel az a problémám, hogy a légiósok baromira nem erre vannak kiképezve. Kizárólag formációban harcoló falanxharcosok. Erre most jön az egyéni hősiesség, meg a nyomkeresés, rejtőzködés, és egyéb abszolút légió-idegen dolgok. (Mellesleg ekkor még nem lehettek ennyire multikulti társaság sem, de ez legyen a legnagyobb baj.) Mindezt fűszerezi, hogy az ellenfél ráadásul a pikt nép, akik ugye mindebben pont bubusok.

Ettől eltekintve korrekt filmet láttam, az alakítások mondjuk szegényesek, de úgy vettem észre, hogy a karakterek is azok, szóval ez nem akkora probléma. Kicsit még belejátszott a hollywood-effekt, gazdagon sminkelt barbár csajokkal, egy pöccintésre szétloccsanó fejekkel. De ezen kívül már végképp nincs gond, kellően érdekes a sztori, pár helyen nem is az történik, ami várható. Szépek a tájak, jók a harci jelenetek, még ha kicsit videoklipesek is.

Nem baszták el, és ez kardozós témában ma már elég is a sikerhez. Meg ahhoz is, hogy élvezzem. 3,5 simán.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr32216701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása