mozgás

tömeg

máshol

A szellemíró

2010.08.06. 14:48 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Ghost Writer (2010) - Roman Polanski filmje, ilyen politikai krimiféleség. Pierce Brosnan és Ewan McGregor a főbb nevek, de van még Kim Cattrall is (Samantha@Sex & the City). Remekül megteremtik az atmoszférát, a helyszínek (főként ugye a szigeten lévő ház) zseniálisak, szépek, hangulatosak. Kicsit talán túlzott mértékben is rájátszanak az allegóriára, miszerint főhősünk akarata ellenére félig-meddig valóban a meghalt író szellemévé válik, és innen már természetesen adódik, hogy nyomozni kezd, és nyugtalanító dolgokra jön rá, aztán persze lesz meglepődés, meg minden.

A problémám az volt a dologgal, hogy nagyon az egyén szintjére helyezi a cselekményt, így a kevésbé fogékonyak (mint pl. én) nehezebben érzik át a történések fontosságát, horderejét. (Kicsit egyszerűbben megfogalmazva: sajnos sokszor kerül elő az "és akkor mi van?"-életérzés.) Nem tudunk meg eleget a karakterekről (a főhőst is beleértve) ahhoz, hogy szeressük, féltsük őket. Akit abszolút nem sikerül közel hozni, az a miniszterelnök, aminek értem az okát (elvégre mindenféle gyanú alakul ki vele kapcsolatban), de ezzel együtt a film fele arról szól, hogy őt mikkel vádolják, ami így lepereg a nézőről.

Jó film volt egyébként, érdemes volt megnézni. 3,5, a szokásos "jófilm-pont". ;)

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr842201287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szellem a gépben (Roman Polanski: Szellemíró, 2010) 2010.08.24. 11:32:46

A tizenkilencedik század végére a britek az ismert világ minden részébe eljutottak. Én meg már megírtam a sötét foltból, táguló-szűkölő fellegváram repedt kis bürójából, hogy aki Polanskit bántja, magát az Istent bántja, és nem örül neki, annyit ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása