mozgás

tömeg

máshol

Brooklyn's Finest

2010.07.30. 16:58 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Brooklyn's Finest (2009) - Korrekt akció/dráma három rendőrről, akik teljesen más területen vannak, külön utakat járnak, még csak nem is ismerik egymást (és ami külön tetszik, hogy minimális idő- és térbeli átfedéseken kívül nem is keresztezik egymást a szálak). Mindhármójuknak megvannak a maguk problémái, jellemhibái, gyengeségei, amikkel kapcsolatban a film konfliktusai adódni fognak.

Abszolút zseniális volt a beépült ember/besúgó gengszter (Don Cheadle, jól nyomta az ipart) története, és annak drámai lezárása. A másik két vonal kicsit klisésebbre sikerült, mert gyakrabban érintett területekről szóltak. Richard Gere karaktere érzésem szerint kicsit harmatos lett, vagy csak a többiek voltak jobbak, a történetük mozgalmasabb, ezért hatott így. Nem bántak szűkmarkúan a nevekkel egyébként: Ethan Hawke, és Wesley Snipes még a két nagyobb kaliber a filmben.

Nagyon jó volt, hogy a realitást az akciójeleneteknél is szem előtt tartották, nem csak a drámánál. Nincsenek métereket hátrarepülő meglőtt emberek, sem végtelen tárral lövöldözés vagy instant összerogyások és elhalálozások egy pisztolylövéstől. Így kell ezt.

Mivel mindkét vonal erősen benne van a filmben, az akció és a dráma kedvelőinek is egyformán jó szívvel tudom ajánlani. Akik meg szeretik ezt a klasszik "zsarus" feelinget, azoknak egyenesen kötelező.

Tőlem is simán kap egy négyest.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr522169988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása