mozgás

tömeg

máshol

The Girl with the Dragon Tattoo

2010.07.16. 12:47 | Mainframe | 3 komment

Címkék: film

The Girl with the Dragon Tattoo (2009) - Svéd krimi. Méghozzá nem is rossz, csak kicsit kevésnek érzem manapság, hogy egy váratlan fordulat van benne összesen, ami nélkül ugye nehéz is lenne krimit írni, szóval nem erőltették magukat túlságosan az újítások terén.

Maga az alaptörténet két szálon indul el, adott egy oknyomozó újságíró, aki épp elveszít egy pert, és emiatt három hónap börtönt kap (de előtte ide-oda utazgathat fél évet, meg majd a börtön is milyen már, mint valami szanatórium...:D). A másik szálon pedig van egy aszociális gót hackerlány (abszolút eredeti karakter, nagyon tetszett), sötét múlttal, akit felettébb érdekel az újságíró munkássága. Szerintem nem lövök le nagy poént, ha megmondom, hogy idővel a két szál találkozni fog.

Megszórták a filmet mindennel, ami csak eszükbe jutott: van itt sorozatgyilkosság, szex, erőszak, nácik, ésatöbbi. De nekem kifejezetten tetszett a végeredmény, minden reálisnak hatott, jól ült, és (talán csak a svéd háttér miatt, pl. az egyik jelenetben a legendás húsgolyókat készíti a család :) ) nem is tűnt unalmasnak semmi. A tempót kiválóan eltalálták, sehol nem pörög fel a dolog túlzott mértékben, de nincs üresjárat sem. Ilyen jellegű nyomozós filmekben ezt elég sokszor elszúrják, úgyhogy riszpekt.

Megadom neki a négyest.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr822155395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.17. 02:34:09

És az a legkeményebb, hogy ma megírtam ezt a kritikát, és kicsivel utána bejelölt facebookon egy svéd csaj, akinek a profilképe a főszereplő kiscsaj portréja. :O

Heorogrim 2010.07.17. 08:25:23

@Mainframe: És lesz belőle valami? ;)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.17. 11:08:00

@Heorogrim: Esetleg svéd húsgolyó, ha szépen megkérem. :P
süti beállítások módosítása