mozgás

tömeg

máshol

A Vörös Báró

2010.06.18. 01:04 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Red Baron (2008) - Rendkívül korrekt első világháborús film a kor egyik meghatározó figurájáról, Von Richthofen báróról, az I. világháború legjobb pilótájáról. Nagyon tetszett, hogy a főbb karakterek jelleme folyamatosan fejlődött. Volt néhány elég sarkos jelenet, érzésem szerint túlerőltettél a lovagias légiharcot promótáló irányvonalat, persze nem tudom, akár lehetett ez a teljes igazság is.

Ami még nekem túl sok volt kicsit, az a romantika, amit ennek dacára elég vázlatosan ábrázoltak. Egyébként magát Leonidasz feleségét, Sarah Connort sikerült beújítani a szerepre (Lena Headey), ám a karaktere szélsőségesen makacs, nehéz eset, ezért döcögőssé válnak a jelenetek, amikben szerepel.

És különben is: minden percet sajnáltam, amit nem röpködéssel és légiharccal töltöttek meg, ezeket ugyanis ilyen jól ábrázolták. A zene, a látvány, a harc, az összhatás nem hagy maga után semmi kívánnivalót, komolyan tátott szájjal néztem minden egyes manővert, pedig olyan hatalmas flikkflakkok nincsenek. Mégis, ahogy ott dolgozik előttük a motor, ahogy előrenyúlnak röpködés közben lőni a hatalmas és kezdetleges gépfegyverekkel, ahogy a lezuhant gépekről begyűjtik a "skalpokat", mind-mind olyan hangulatot csinált, mint már régóta semmi.

3,5 bőven jár rá, majdnem 4 is. Nézzétek meg.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr712083639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása