mozgás

tömeg

máshol

12 dühös ember

2010.05.02. 12:38 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

12 Angry Men (1997) - Na most vagyok gondban, ugyanis olyan filmet ajánlottak, amiből nem tudom pontosan melyik változatot kellett volna megnéznem. A '97-es TV-s változat volt kéznél, ezért az lett végül. Egyébként tv-filmhez képest meglepően nagy (igaz akkor még nem feltétlenül olyan jól csengő) nevek is voltak benne, mint Jack Lemmon, vagy James Gandolfini. (Aki mondjuk kb. semmit nem csinált ebben a filmben...)

Megintcsak azt kell mondanom, hogy (jó, mondjuk Golden Globe-díjas) TV-film ellenére meglepően jól kivitelezett és kigondolt mű, bár itt nyilván az alapsztori az ami nagyon erős. Szépen, keretesen felépítve kapjuk meg az eseményeket, aztán egyre inkább eljutunk oda, hogy értjük a címet (mondjuk már az első pár jelenet alapján is elég nagy faszfejnek tűnik 1-2 esküdt...). Ennél többet is akarnék írni, de nem spoilerezek el egy ilyen zseniális művet. :P

Ez a film gyakorlatilag egy archetípus egyik első letéteményese: kamaradarabhoz méltó körülmények között zajlik, kevés szereplővel, egy kis szobában, vagy egyéb korlátozott helyen, és szinte kizárólag dialógusokból áll. Pontosan ilyen volt az általam korábban látott The Method. Imádom ezt a stílust, egyébként. Komoly kedvet kaptam az "eredeti", '54-es változat megtekintéséhez is.

De már erre is simán jár a 4,5.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr221967496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása