mozgás

tömeg

máshol

A rém

2010.04.30. 14:14 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Monster (2003) - Ez tipikusan olyan film, ami lehetne bármilyen, már az elején leesett az állam, amikor megláttam, hogy Charlize Theron mit művelt magával a szerep kedvéért. Nyilván a sminkesek is benne voltak a dologban (egy ilyen jó nőt ilyen rondára megcsinálni művészet, és ezt komolyan mondom), de a csaj emellett komolyan átformálta az egész testét. Jó 10-15 percig nem is ismertem meg. Mondjuk meg is kapta érte az Oscart, abszolút megérdemelt módon.

De aztán emellé még odatesznek egy nagyon erős sztorit is. Igazából a megvalósítás mindegy is lehetne (egyébként kb. átlagos), annyira elviszi a története önmagában. Nincsenek benne nevek, nincsenek rendezői trükkök, nincs semmi, csak a zord, kemény realitás. Meg a tudat, hogy megtörtént eseményeket látunk.

A sztori lassú, de egyre durvább alakulása a film végére tesz le teljesen, és ezt érdemes is kivárni. Adnék rá egy négyest, bár ez nem az a kimondott "szórakoztató" film. Elgondolkodtatni sem fog igazán. Valójában nem tudom mit csinált, de azt jól.

 

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr161959169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása