mozgás

tömeg

máshol

Nine

2010.04.10. 23:22 | Mainframe | 2 komment

Címkék: film

Nine (2009) - Annyi történt, hogy a Chicago rendezőjétől (aki Rob Marshall) megkaptuk a Chicago 2-t, a szintén egy broadway musicalen alapuló Nine-t. Hogy biztosra menjenek, ezért beledobáltak a projektbe annyi nevet, amennyi csak belefért, majd még ötöt. Ilyen kicsit sem visszafogott stáblistát kell érteni a dolog alatt, hogy: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard (akit imádok, befuthatna már végre rendesen), Penélope Cruz, Sophia Loren (!), Nicole Kidman, Judi Dench (aki ezt a 'közkedvelt öreg hölgy' karaktert mindig zseniálisan hozza), Kate Hudson, és még Fergie is belefért.

A film témája majdnem elhanyagolható a látvány és a dalok mellett, bármilyen másik szálra felfűzve ugyanolyan jól mutatott volna az egész. Egy olasz rendezőről, és az ő alkotói válságáról szól a dolog, meg az eközben bonyolított nőügyeiről. A film musicales ívéből sajnos minden, de minden látható jóelőre, ezért filmélménynek nem túl erős, de fentebb már írtam miért szeretjük mégis.

Akkora durranás nem lett mint a Chicago, mivel az úttörő volt ebben a műfajban. Mégis úgy érzem nem próbáltak rátenni még egy lapáttal (hacsak nem a nagy nevek terén), hanem bedobták a már ismert receptet, úgyis bejön az újra. Bizonyos mértékig igazuk is van, de én jobban örültem volna valami újításnak (ami igaz hogy nem könnyű ilyen keretek között), fordulatnak, trükknek, bárminek.

Játszani mindenki jól játszott, igaz Penélope Cruz nekem alapvetően ellenszenves valamiért, és úgy éreztem Sophia Loren tényleg csak a neve miatt kellett a bizniszbe, az összes megjelenését vastagon keretezte a cameo-feeling (ergo hogy ő most nem Mamma, hanem Sophia Loren, és hűűűű), és én az ilyesmitől nem esem hasra.

Akinek a Chicago bejött, ezt is feltétlenül meg kell néznie, akinek nem jött be, az ezt is hagyja ki bátran. Aki még nem látta a Chicago-t, lehet hogy jobban jár ha fordított sorrendben nézi őket, tehát ezzel kezdi.

Bónusznak itt a szerintem legjobb dal a filmből, Nicole Kidmantől egyenesen, via Youtube.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr531910916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása