mozgás

tömeg

máshol

Bombák földjén

2010.03.12. 17:03 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

The Hurt Locker (2008) - 6 Oscart hozott el. Ezek közül a legjobb filmnek járót nem érzem indokoltnak. Nagyon nem rossz a film, de ennyire nem volt hűde.

Háborús dráma, sok ilyenkor elővehető mondanivalót elő is vesz, de nagyjából mindet félbehagyja. Nem bontakozik ki teljesen a bajtársi kötelékről szóló rész sem, az arab kissráccal kapcsolatos vonal sem (amiben van egy érdekes fordulat is, de az is elveszett a rengetegben), a háborús világ megszokása és a normál életbe való visszailleszkedésre való képtelenség sem volt rendesen ábrázolva, és így tovább.

Ettől függetlenül van néhány nagyon erős jelenet a filmben amik önmagukban elviszik az egészet, ezeket nem sorolnám fel a spoilerezés miatt. De leszögezném hogy az általános feszültségkeltésnek szánt rádióban egymásnak üvöltözés ("Nincs több időnk, gyere vissza!" "Nem megyek, megcsinálom!") egy idő után hatásvadásznak és elcsépeltnek tűnt.

Ehhez jön még hozzá az hogy a dolog ráadásul nem reális. Nekem mondjuk annyira nem szúrt szemet, kivéve a szokásos multifunkcionalitást (amikor odafekszenek mesterlövészni), de azt már kb. megszoktuk a filmvilágban.

Szóval alapvetően jó volt, van benne a Lostból Kate (öt percre), mi kell még. Négyet ér.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr261828404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2010.03.20. 03:29:42

Egyedül a bombaszakértő faszi bombaszakértő, a többiek egyszerű(bb) katonák ehhez az alakulathoz beosztva. (Mármint a filmben.)

Amúgy szerintem sem "legjobb film", de ebből a mezőnyből simán kár volt választani. (A Serious Man - művész-intellektuál film-filozófia, Avatar - eyeCandy, The Blind Slide - jól bevált senkiből-valaki recept, Precious - bizarr élettragédia dráma, Up - aranyos, de nem egy WallE, Up in the Air - vígjáték-komolykodás), talán a District 9 története, megvalósítása lehetett volna a legesélyesebb, ha kicsit még dolgoztak volna rajta.

Az Avatar nem az év legjobb filmje. Az évtized filmélménye, lehet, de nem jó film, ugye.

Szóval, az Inglorious Basterds inkább. Főleg, hogy a rendezésért se kapta meg Tarantino.
süti beállítások módosítása