mozgás

tömeg

máshol

Az őrület fészke

2010.01.07. 18:14 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Murder in the First (1995) - Klasszikus tárgyalótermi dráma, némi Shawshank Redemption-os felhanggal, miszerint a fő téma itt is a börtönökön belüli korrupció, visszaélés, alkotmányellenes magatartás. Aki a legnagyobbat alakítja, az egyértelműen Kevin Bacon, a megnyomorodott Henri Young szerepében. Nem csak a szimpatikus vonásokat hozza át a karakteréből, hanem ugyanolyan lelkiismeretesen mutatja be a szerepe negatív oldalát is. Az ügyvéd karakterét kicsit sablonosnak éreztem (a feltörekvő fiatal tehetség, aki lerázza magáról a konvenciókat és a korrupt feletteseket), és Christian Slater nem is tett túl sokat ez ellen. A brutális igazgatóhelyettest alakító Gary Oldmant sokáig fel sem ismertem. Ő is elég jól hozta a szerepét.

Az ilyen filmekkel az a baj hogy nincsenek benne meglepetések, kb. minden fordulat (az a kevés is ami van), jóval előre sejthető, mint ahogy a végkifejlet is. Ezzel együtt jó volt, egyszer mindenki nyugodtan megnézheti. Három és fél, pont mint imdb-n a 7.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr411645802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása