mozgás

tömeg

máshol

Utazás Darjeelingbe

2009.12.27. 12:20 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

The Darjeeling Limited (2007) - Na ez az amcsi művészfilm, ami jól meg lett csinálva. Nem egyszerű ez sem, de nem hagynak teljesen magadra (sőt még zavarnak is össze) mint a franciák.

A három főhős testvért alakító Adrien Brody, Owen Wilson, és Jason Schwartzman mind-mind kitesz magáért, remek az alakításuk. A sztori eléggé összevissza, a motivációk tisztázatlanok, de apránként megvilágítják nekünk a képet.

Rengeteg, az egész filmen végighúzódó szimbólumot, allegóriát láthatunk (ilyenek a homlokukra festett különböző színű pontok, maga a vonaton utazás mint állapot, vagy az örökké maguk után húzott bőröndök, amik a film vége felé egy katartikus jelenet főszereplői is lesznek). Annak ellenére hogy rengeteg súlyos és komoly mondanivalót hordoz, abszolút komolytalanra van véve a hangulata, és mégsem lesz tőle disszonáns az egész. SPOILER: Például Francis-t a fején lévő komikus kötés miatt egészen addig képtelenek vagyunk komolyan venni, míg egy szintén nagyon jól megcsinált jelenetben sorban le nem veszi azokat, és meglátjuk hogy sérülései valóban igen súlyosak. /SPOILER

Több váratlan, nagy fordulat is van a filmben, amik alapvetően változtatják meg a történet folyását, és egyik sem hat öncélúnak, vagy forgatókönyv által ránk erőltetettnek. Bár a film végére egyik felvetett alapprobléma sem oldódik meg igazán, mégis kapunk egy teljesen korrekt lezárást, én pedig teljesen elégedett voltam. Kap egy négyes fölét, ami majdnem 4,5. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr51595456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása