mozgás

tömeg

máshol

Jó film: The Wrestler

2009.09.29. 16:28 | Mainframe | 2 komment

Címkék: film

The Wrestler (2008) - Abszolút vakon bevállalt film, dráma, "sport" (végülis), tehát totál nem az én asztalom. Mickey Rourke mondjuk mozdított az előzetes megítélésen a pozitív irányba. Aztán megnéztem, és azt mondtam: ez igen.

Annak ellenére hogy a film nem sok egyébbel dolgozik mint az ilyen sportdrámák szokásos kliséivel, csak épp nem egy szokásos környezetbe, hanem a pankráció világába ültetve, meglepően hatásos és élvezetes. A főszereplő ("The Ram") karaktere abszolút el van találva. Erre az egy dologra tette fel az életét, és most hogy kicsúszik a lába alól a talaj, képtelen kapaszkodót találni a "való világban". Kapunk szerelmi szálat (nyálas csúcspontok nélkül), családi szálat (itt lesz egy kis nyál, de elmegy), és minden mást ami drámává teszi a dolgot. Ügyes trükkökkel és megoldásokkal találkozunk végig, ilyen a követős kamerakezelés, vagy az olyan apró szimbólumok, mint amikor kiengedik a kórházból, és meglátja a fellépőnadrágját amit levágtak róla mikor behozták.

Tetszik hogy a vége abszolút ambivalens, van benne jó is, rossz is, nem tud mindent helyrehozni, de az utolsó jelenetben ott lehet a csúcson, és azt teheti ami az élete. Viszont nem esik át a film a ló túloldalára, és nyitvahagyja a legvégét. Ezzel nekem szimpatikusabb lett mint az agyonhypeolt Million Dollar Baby.

Kap egy négyest, simán. Imdb-n 8.3, szóval irány mindenki megnézni aki még nem.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr881408373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2009.09.29. 20:44:19

Mi is pont most nemrég néztük meg (tegnap).. :)

Tényleg jó film, ajánlott! :)

ZmanUK 2009.09.30. 11:41:03

Mickey Rourke marha jó színész. Így, teljesen szétvert, átszabott arccal is sokkal jobb mint anno "fénykorában".

Sajnos az életben is igen lecsúszott, megélhetési boxoloként pedig az arcát is igencsak átépítették. Szóval eljátszani neki RAM szerepét, gondolom könnyebb volt, mert valahol "hozott" anyaggal dolgozott :-)
süti beállítások módosítása