mozgás

tömeg

máshol

A közösségi háló

2010.11.28. 16:46 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Social Network (2010) - Film a Facebook születéséről, és annak alapítójáról, Mark Zuckerbergről. Előzetesben számítottam pár dologra, amik nagyjából be is jöttek. Aggódtam például, hogy túl pozitívan fogják ábrázolni a főhőst, aki -ha hihetünk a közszájon lévő véleményeknek- elég nagy tapló hírében áll.

Itt persze megmagyarázzák, hogy valójában csak nem értik meg, meg hogy azért az ő taplósága alatt is érző szív lapul, és ezt sajnos nem lehet úgy tálalni, hogy ne legyen marketing-íze. Pláne, mivel egy élő, tevékeny és igen befolyásos emberről készült. Szóval ez ilyen hümm. Hozzá kell tennem, hogy ráadásul csúnyán lehúzzák benne mind az alpereseket, mind a később a pixisből kiesett Sean Parkert (a Napster alapítója). Hümm.

Ha ezt félretesszük, akkor viszont egy érdekfeszítően tálalt, jól eltalált dolgot kapunk, amire már nem annyira számítottam. Elvégre ha belegondol az ember, mennyire lehet érdekes egy közösségi portál lekódolása, és az ennek nyomán bonyolódó perek? Hát megoldották, hogy az legyen. A főhőst alakító Jesse Eisenberg (Adventureland, Zombieland, kicsit vártam, hogy esetleg Facebookland lesz a film címe :D) nagyon meggyőzően alakít, szerintem a jelenlegi fiatal generációból ő lehet az egyik legnagyobb klasszis később, ha nem szúrja el valahol (például azzal, hogy hagyja magát beskatulyázni ebbe a lúzergyerek-imidzsbe, amit a fenti filmekben ráadtak).

A filmnek jár egy négyes, meg az ajánlásom. Mozi nem muszáj hozzá.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr492475445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása