mozgás

tömeg

máshol

Kőkemény Minnesota

2010.08.01. 15:41 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

North Country (2005) - Életrajzi jellegű, valós tényeken alapuló, ám fiktív film a nőről, aki először nyert munkahelyi szexuális zaklatási ügyben pert, '84-ben. (Náluk ugye a precedensjog miatt ez sokkal nagyobb dolog, mint itthon lenne.) A főszerepben Charlize Theron (neki amúgyis ez a könnyes szemű áldozat a karaktere), rajta kívül van még Sean Bean egy kisebb szerepben, és Woody Harrelson, aki itt kifejezetten semmilyen.

Igazából szerintem kicsit lazára vették a filmet a készítők, de így legalább nem ment el a teljes hiteltelenségbe. Szóval realisztikus, de cserébe akik igazi sírós, szívösszeszorítós drámát akarnak, azok nem biztos, hogy elégedettek lesznek. Itt inkább az apró, elejtett mondatok és megjegyzések hordozzák az igazi erőt, ahogy látjuk, hogy ezek a dolgok mindennaposak, mindenki tud róluk, és senki nem szól ellene egy szót sem, sőt, a nőknek egyenesen feladatuk eltűrni mindent, amit a férfiak kitalálnak a "szórakoztatásukra", legyen az verés, vagy trágár feliratok firkálása.

Sajnos a tárgyalótermi részek akut Hollywood-kórban szenvednek, amiket a bíró mond, azt mindenki kb. leszarja, üvöltözünk a tanúval, megfélemlítjük, miegyéb, öröm volt nézni. Hálisten ez kb. 15 perc a filmből, de fél pont simán elúszott ezen.

Ha ez nincs, akkor 3,5. Így csak 3 pont. Korrekt film, jól meg van csinálva, de szerintem lehetett volna jobban is.

mondás: (3/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr922187385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása