mozgás

tömeg

máshol

Children of Men

2010.06.04. 13:24 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Children of Men (2006) - Megint egy régebbi, eddig valahol rejtőző film, amire most figyeltem csak fel. A húzónevek Clive Owen, Julianne Moore, és Michael Caine (akit rettentően kedvelek, és erre ez a szerep csak rátett egy lapáttal).

Szoft sci-fi, amennyiben sehol egy jetpack, lézer, vagy trónprotézisbe zárt félhalott istencsászár, ellenben vannak kicsit futurisztikus (szerintem béna) autók, meg világméretű katasztrófa, csak kicsit másképp. Ugyanis az alaptézis az, hogy az emberek nem tudnak többé szaporodni, mindenki terméketlen. Erre jön még rá a bevándorlók inváziója Angliába, mivel az a civilizáció utolsó viszonylagos védőbástyája, ők pedig kellő idegengyűlölettel reagálnak a helyzetre.

Ebben a kicsit sem barátságos setupban tűnik fel egy fekete lány, bizonyos Kee, aki márpedig terhes. És mivel bevándorló, ezért nem sok jóra számíthat, az lenne a minimum, hogy elveszik a gyerekét. Úgyhogy itt elkezdődik egy versenyfutás, bújkálás, pár fordulattal, és jónéhány nagyszabású jelenettel megszórva. Spoilereket nem írnék, nézzétek meg.

Remekül sikerült a film, nekem nagyon tetszett a többnyire realista felhang, a jól ülő emberi reakciók, még a főhősök enyhén klisés jellegét is el tudtam nézni. Imdb-n 8.1, teljesen reálisnak érzem, ezért tőlem is megkapja a négyest.

Ide kapcsolódik még, hogy mennyire utálom az olyan stáblistákat, amin feltűnési sorrendben szerepelnek a színészek, ezért az elején megcsodálhatunk olyan neveket, mint a zseniális Rob Curling, a felejthetetlen Newsreader, vagy a színészlegenda Jon Chevalier mint Café Customer, de az egyik főszereplőt fél percig kell keresnem, bőven legörgetve. Ez kinek jó? Legalább lenne átállítható, de nem.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr292049736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása