mozgás

tömeg

máshol

Ahol a vadak várnak

2010.03.26. 10:42 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Where the Wild Things Are (2009) - Elhamarkodott dolog lenne ezt a művet gyerekfilmként kategorizálni, bár belefér a PG-be, és mindenféle bumfordi szörnyek vannak benne, és egy kissrác a főhőse. Ez a film egy belső utazás, melyben a kölyök felfedezi a saját pszichéjét, a szörnyek (ők a "Wild Things") érzésem szerint egy-egy vonását, oldalát testesítik meg. Sokak szerint inkább a valódi világ szereplőivel vannak párhuzamok, szerintem meg akár mindkettő is lehet egyszerre.

A sztori maga kissé zavaros, még az alapproblémák sincsenek tisztázva, de ilyen jellegű dolgokat talán nem is lehet annyira. A végén sem éreztem nagy megnyugtató lezárást, de persze heppiendesre van véve az általános hangulat. Alapvetően tetszett ahogy az egész film folyamán a látszólag véletlenszerű események alatt néha előtűnt a nagyon is valós helyzet amire reflektáltak.

A vizuális megvalósítást nem bonyolították a halálba, érzésem szerint csak a szörnyek arca volt CG (meg persze egy-két trükk is, szükségszerűen), a legtöbb egyéb pedig jelmez, díszlet, egyéb. Jót tett a filmnek, nem erre figyelünk, hanem inkább a mondanivalóra, cselekményre, vagy a cseppet sem egyszerű dialógusokra (amik igazából az egész film vázát alkotják).

Nekem nagyon tetszett, adok rá négyest.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr371862479

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ahol a vadak várnak (Where the Wild Things Are) 2010.12.17. 10:20:02

Alapsztori: Egy magatartásbeli gondokkal küzdő kisfiú elszalad otthonról és eljut egy különleges helyre, ahol a furcsa, állatszerű lények királyukká koronázzák.Húzónév: Spike Jonze rendezőMűfaj: fantasy, drámaTrailer ittAmire számítottam: Bizarr és egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.03.26. 12:07:29

Hát érdekes film volt az biztos.. de nekem is tetszett azért :)
süti beállítások módosítása