mozgás

tömeg

máshol

Gamer

2009.11.23. 11:52 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Gamer (2009) - Elsőre azt hittem valami eXistenZ, vagy Mátrix-utánérzést fogunk kapni, de hálisten nem. Az alaphelyzet röviden: Kifejlesztettek egy olyan megoldást amivel a kezelésbe vett emberek agya ugyanúgy irányíthatóvá válik mint egy számítógép, és ennek nyomán létrejött előbb egy ilyen second life-jellegű közösségi játék (amiben aki karaktert alakít, az fizetést kap érte, aki pedig játszik, az fizet), majd egy FPS is halálraítélt bűnözők főszereplésével. Mindkettő teljesen hihetően felépített, és a vadkapitalista világban akár ma is életképes (sőt, ordenáré profitot termelő) dolgok lennének, szerintem, ha adott lenne a technológia.

Akció ez igazából, egy meglepően érdekes és jól felépített világban. A sztori hagy maga után kívánnivalókat, és egyes jelenetek kicsit bénára, banálisra sikerültek (pl. amikor elköti az autót, az eléggé hihetetlen hogy működhet, illetve a végső konfrontáció is elég wtf lett), de legalább nem kapunk nagy tanulságokat és leckéket. Klisékkel is fogunk találkozni, amik azt hiszem egy ilyen sztoriban elkerülhetetlenek (legalapabb a deviáns, gusztustalan és perverz játékosokkal kapcsolatos parttalan demagógia). A végét kicsit hirtelen kerekítik le, én így sok szereplő bevezetését majdhogynem feleslegesnek tartottam.

Van benne Gerard Butler, aki mindig kihozza a maxiumot a szerepeiből, akármi is legyen az, az operaház fantomja, vagy Leonidasz. :D Van benne továbbá Dexter (szegény Michael C. Hall nevét sosem fogja megtanulni a világ, ő amíg él Dexter marad szerintem ugyanúgy ahogy Hugh Laurie csak Dr. House mindenhol :D), aki szintén egy igazi tehetség, csak még kicsit fel kéne fedezni, és behozni a köztudatba.

A filmre pedig jár egy 3,5.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr321545782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása