mozgás

tömeg

máshol

Into the Wild

2011.04.07. 14:20 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Into the Wild (2007) - Akarjátok látni a 127 órát majdnem kétszer olyan hosszan, de üres hatásvadászat és elbaszott álművészkedés helyett valódi tartalommal, kalandokkal, tájakkal, karakterekkel megtöltve? Akkor ez a ti filmetek!

A megtörtént eseményeken alapuló történet szerint Christopher McCandlessnek mindig is tele volt a töke a világgal, de ő az ezen való nyafogás helyett bedobta jótékony célra a 24k$ megtakarítását, és egy hátizsákkal a hátán szálegyedül nekiindult a világnak, hogy mindentől és mindenkitől távol pontosan úgy élhessen, ahogy ő akar. Különböző, más és más szempontból tanulságos élethelyzetek után így jut el útja végállomására, a nagybetűs vadonba, ami jelen esetben Alaszka kietlen és barátságtalan tájait jelenti. Itt beköltözik egy elhagyott lerobbant buszba (amit ő Magic Busnak hív), és boldogan kezdi el megvalósítani az álmát.

Két szálon láthatjuk az eseményeket, egyrészt ezen a végső helyszínen, Alaszkában, másrészt retrospektíven az odavezető út egyes állomásait, amik valamiért fordulópontot jelentettek. Minden egyes jelenet dugig van szép, de nem erőltetett megoldásokkal, az egész életszerű, hihető, emberközeli marad. Ezt elsősorban a többi szereplőnek köszönhetjük, ennyi valódi, élő, az életből egy az egyben átemelt karaktert rég láttam egy filmben.

Egyedül a film végén a végső tanulság szánkba rágása nem tetszett annyira, de addig több jelenet is meg tudott érinteni bennem valamit, amitől személyes élménynek is éreztem a filmet az objektív értékén felül. Ezért nem kaphat kevesebbet, mint 4,5.

Ja, majdnem elfelejtettem: a film soundtrackjét bizonyos Eddie Vedder követte el, és olyan jó, hogy már a filmmel való találkozásom előtt is hallgattam önmagában. Nagyon sokat tesz hozzá a dologhoz.

Bónusz: a szokásokkal ellentétben itt van egy link a film egy nagyon jól sikerült trailerjéhez is.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr932803565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása