mozgás

tömeg

máshol

Pokoli lecke

2010.10.18. 19:50 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Sleepers (1996) - Retrofilm sztárparádéval: Robert De Niro, Dustin Hoffmann, Brad Pitt, Kevin Bacon és Minnie Driver nevét kell hogy megemlítsem, bár ők majdnem mind csak a film második felétől játszanak, a film első fele a főszereplő srácok gyerekkoráról szól. Ekkor nevelőintézetbe kerülnek, ahol rendszeresen verik és erőszakolják őket, ezért meglehetősen elcseszett figurák lesznek felnőttnek, és amikor a négy főszereplőből ketten véletlenül összefutnak a javítós őrök vezetőjével egy bárban, nem kérdés, hogy mi történik. Innen indul a film tárgyalótermi része, melyben a környék összes prominens (és kevésbé prominens) tagja összefog, hogy az igazi bűnösök dolgaira fény derüljön, és mindenki megkapja, ami jár neki.

Nagyon alap témát dolgoz fel a film, egész konkrétan ilyen volt a Murder in the First egy évvel korábban (amiben az érdekesség kedvéért Bacon a másik oldalon nyomul). Azonban megfelelően teszi, ügyesen kalauzol bennünket a különböző idősíkokon, mindig kiemeli a lényeget, és jól átadja a hangulatokat. A végén rajtunk is eluralkodik a megoldott ügy feletti öröm és megkönnyebbülés. És ami a legfontosabb: majdnem 15 éves film létére még ma is jól nézhető.

3,5 simán jár neki.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr872377044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása