mozgás

tömeg

máshol

Alkotmány á la carte

2010.10.08. 00:10 | Mainframe | 1 komment

Címkék: média politika magyarország szánalmas beszólok

Lassan annyit jövök már Bill Maherrel, hogy jogdíjat fog kérni tőlem a fickó, és igaza lesz. Egy műsorában azt mondta, hogy őt mindössze annyi különbözteti meg az általa kevéssé kedvelt konzervatív politikusoktól, hogy ő nem akarja az ízlését törvénybe foglaltatni.

Mondom ezt azért, mert olvastam egy ilyet, hogy mi mindent akarnak az egyes szervezetek az alkotmányban látni. Ezek majdnem mindegyike olyan tőrőlmetszett baromság, hogy az valami égbekiáltó. Gondolok itt a vallási hülyeségektől (Tízparancsolat, vasárnap) egészen a liberális hülyeségekig (önbecsülés (mi az anyád?!), környezetvédelem) mindenre, kivéve egy-két normális kezdeményezést (pl. államfői vétójog erősítése). Külön gyöngyszem még a nyugdíjasok kétségbeesett "mi is kellünk az államnak" önreklámja (rég rossz, ha nyugdíjas éveidben az a legfontosabb aspektusa az életednek, hogy az állam mennyire becsül meg téged, persze nem forintszempontból, mert ennek ahhoz nem sok köze van), illetve a különböző megaidióta nagycsaládos vergődések. Utóbbiakból azt még csak érteném, hogy kiemelt helyet akarnak támogatási, meg babusgatási szempontból, de ugye senkire nem kényszerít rá a természet öt-hat-sok gyereket, létezik intelligens családtervezés (ha ez vallási okból nem lehetséges, akkor forduljon az egyházához további útmutatásért, ne az én adómhoz, köszi), szóval kérdés, hogy mennyire kell ide valójában kiemelt támogatás, pláne annyira, hogy arról külön pont szóljon az alkotmányban. És már itt megkérdezem, hogy nem jutott-e valakinek eszébe egy bizonyos népcsoport. Csak kérdeztem... Csak mert ha nem, akkor ott van az ötlet arról, hogy a gyerekeknek kortól függetlenül legyen szavazati joguk, és ezt a törvényes képviselőjük gyakorolja. Még mindig nem? Csak mert így ők potenciálisan fejenként 3-4-5 szavazatot kapnának. Okos ötlet, mindenképp kell.

És aki kicsit is ismer, az tudja, mi maradt a végére, mi csapta ki nálam a legjobban a biztosítékot: monogámia. Lehetne, hogy én találhassam ki, hogy szeretnék élni? Ha te monogámiában akarsz, az szép és jó, örülünk, de nekem miért kell? Mint az elején mondtam: én nem akarom ráderőltetni az én életstílusomat, te miért akarod rám a tiédet? Ez nem fért soha a fejembe.

Látom pár fej fölött a kérdőjelet, lesz majd valami kifejtés erről hamarosan. Comingout, ha úgy tetszik. :P

A cikkre meg a teljesség igénye nélkül ennyit reagáltam volna így hirtelen. Persze tudom, hogy ez igazából bulvárhülyeség, egy kérdőív, nem pedig tervezet, és ezekből (jó eséllyel, és hála az égnek) semmi nem fog megvalósulni, de pont elég rémisztő, hogy ezek bárki fejében egyáltalán felmerültek. Meg most az új kormánynak hála amúgyis azon megy a teperés, hogy minden lehetséges aspektusból minél szigorúbb tekintetet varázsoljanak az ország arcára, mert nyilván ez a jövő, és efelé tart a világ. (Nem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr322355345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friplifrapli 2010.10.08. 14:28:23

A monogámiáról csak annyit, hogy a lopást büntetik, mégis sokan csinálják, szóval... :)
süti beállítások módosítása