mozgás

tömeg

máshol

Vándor Katalin levelez

2010.08.23. 12:36 | Mainframe | 9 komment

Címkék: net szánalmas kalandjaim

Jól indul a hét, ha egy alapvetően fos könyveladós site idióta, baszatlanpicsa-szindrómában szenvedő, magas lóról beszélő üzemeltetőnőjével kell leveleznem. Ennek nyomán az alábbi levelet küldtem a Homárnak, remélem kiteszik:

Tiszteletem, Kedves Homár!
Régi olvasótok vagyok, de eddig nem akadt olyan számottevő atrocitás, ami megírásig fajult volna, ám ez a nap is eljön mindenki életében. A történet igazából rövid, és a levelek magukért beszélnek, csak pár dolgot tennék hozzá.
Tegnap akartam használatba venni egy kizárólag antikvár könyvek eladására szakosodott oldalt, az eladomakonyvem.hu-t, gondoltam a vatera, vagy az e-bay után nem okozhat különösebb problémát a használata. Aztán a tegnap este feltöltött könyveim ma reggelre törlésre kerültek, a következő levél kíséretében:

fromKatalin Vándor <kisvandor@gmail.com>
toprivacypower@gmail.com
dateMon, Aug 23, 2010 at 9:36 AM
subjecttudnivalók
mailed-bygmail.com
signed-bygmail.com
 
hide details 9:36 AM (1 hour ago)
 

A feltett könyveket töröltük!

Szabályzat

  • Szabálytalan több könyv, sorozat feltöltése egy tételként
  • Szabályokba ütközik a feltöltött könyv adatlapján további könyvek, szolgáltatások, honlapok, stb. reklámozása
  • A könyvek leírásánál tilos az e-mail címet feltüntetni. Elérhető az adatlapon! Telefonszámot megadhat.
  • A webáruház üzemeltetőjének jogában áll figyelmeztetni az eladót, ha az túlárazott könyveket tölt fel.
  • Tilos az etikátlan üzletkötésekre való utalás (pl. fiktív számla kérése, ajánlat tétel a könyv árának csökkentésére, könyv kiszállítást „házhoz” kérni (nem postai, hanem személyes átadás esetében), a könyv adatlapjára nem az árura vonatkozó üzenetet küldeni, stb.
  • Az antikváriumban a könyvek fix árakkal szerepelnek, tehát: Tilos utalni alkura!

A webáruházból kitiltásra kerülnek azok a felhasználók, akik:

  • Az eladó, aki a már máshol eladott, vagy egyéb okból már nem eladó könyvek miatt nem teljesíti a megrendelést (tehát ha nem létező könyveket hirdet)
  • Ha, mint vevő többszöri alkalommal sem veszi át a megrendelt könyvet
  • Minden olyan előre nem látható és várható eseménynél, melyben visszaélnek a vevők , vagy eladók jóhiszeműségével, vagy rontják a webáruház megbízhatóságát!
  • Az ingyenes zsetonokért több felhasználónévvel regisztrált ügyfelek.

Így, semmi köszönés, megszólítás, aláírás, semmi. Ezeket rettentő nehéz akár automatikusra beállítani, vagy neadjisten kézzel odabiggyeszteni, szóval igazából meg is értem a hiányukat. A legszebbek a teljesen ötletszerűen pirossal kiemelt pontok, amikből én összesen a második ellen vétettem, egy olyan elvetemült mondattal, miszerint még sok hasonló könyvem van feltöltve (ugyanott, az ő oldalukon), ezért nézzék meg a kínálatomat. A többi pontban teljesen vétlen vagyok, így rejtély, miért koptatta a kezét ezek beidézésével a dominaasszony (aki mellesleg az oldal gazdája, elsőszámú eladója, és mint rövidesen kiderült, önjelölt megmondóembere is). Én erre az alábbi választ adtam:

Egy figyelmeztetés is bőven megtette volna. Évek óta üzletelek vaterán, e-bayen, egyéb kisebb oldalakon, de soha nem találkoztam még olyannal, hogy egy eladónak tilos lett volna saját egyéb áruira hivatkoznia a leírásban. Nem egészen fér a fejembe, hogy ennek a tiltása kinek és miért jó, hiszen (gondolom) mindenkinek a nagyobb forgalom az ideális.
Illetve ha már szabálytalanság, meg miegyéb, akkor is elég lett volna deaktiválni a hirdetést, mert nem érzem annyira jó időtöltésnek begépelgetni az összes információt újra (a zsetonjaim elvesztéséről már ne is beszéljünk). Bár elképzelhetőnek tartom, hogy az oldal erre nincs felkészítve technikailag, ezesetben viszont méginkább a figyelmeztetések vonalán kéne mozogni, nem így rárontani az új felhasználókra.

 

 Azt hiszem korrekt választ adtam, mindössze abba lehetne belekötni nálam is, hogy leesett a köszönés-aláírás páros, de én csak igyekeztem felzárkózni a hölgy kommunikációs tempójához. A következő levélnél már tudtam, hogy végleg kisiklott ez az eszmecsere, hallga csak:

Nem különösebben érdekel bennünket a magánvéleménye.
A szabályzatot illene elolvasni.
Ez antikvárium, és nem a vatera.
vándor

 

Értitek: ez nem ám holmi vatera, itt szabályok vannak, állj a falhoz! Hogy mivel érdemeltem ki hirtelen a lakonikus aláírást, azt nem tudom, de az örömöm határtalan. Próbáltam még egy levéllel hatni rá, mert ugye hátha nehéz hete van, vagy ilyesmi, de hátha még észreveszi magát:

Az a kisebbik baj, hogy a magánvéleményem nem érdekli, de hogy egy, a saját üzletét negatívan befolyásoló szabályt tartat be, ráadásul ilyen módszerekkel, az már nagyobb. Mert minimális gondolkodással rájöhetne, hogy az idézett szabály önnek is rossz, de mivel épp most hívtam fel rá a figyelmét, és ennek sem volt hatása, nem nagyon próbálkozom tovább.
Ezenkívül felháborító a stílus, amelyben kommunikál, feltétlenül kérném ennek megváltoztatására.
pp

 

Mire ő:

Nem változtatok a stílusomon értetlen, buta emberek miatt :))
kb 62 éve szarok a társadalmi elvárásokra.
Érdekes, hihetetlenül  jól elboldogulok a tanácsai nélkül is :))
Keressen magának másik eladói felületet.
vándor
a további levelezés: spam, nem érek rá!

 

Amikor egy üzleti levelezésben előkerül a "szarok a társadalmi elvárásokra" kifejezés, akkor úgy érzem már egy másik dimenzióban járunk. Azt is érdemes megfigyelni, hogy az egyszerű, és ésszerű felvetésem hirtelen társadalmi elvárás lett (ezek szerint én vagyok a társadalom), sejtelmem sincs, mitől. Abban már a levél elküldése előtt is biztos voltam, hogy remekül boldogul a tanácsaim nélkül, hiszen ezért nincs egyetlen könyveladás sem más oldalakon, és összpontosul nála az ország online könyvkereskedelme. (gyk: Ez valójában nem így van, vicceltem.) Értetlenségemben nem fogtam fel, hogy a naccsasszony az ő magasságos oldalán ésszerűtlen háziszabályokat tartat be, és akinek nem tetszik, az a fenti hangnemet kapja. Buta vagyok, amiért javasoltam neki egy normális alternatívát, illetve úgy gondoltam azzal célt érek, ha finoman felhívtam a figyelmét, hogy nem őriztünk együtt libát, így talán változtasson a stílusán.

A további levélváltások igazából lényegtelenek, még gratuláltam neki, és kilátásba helyeztem a Homárt, amire ő még két levélben válaszolt, ezek szerint mégiscsak ráér. Ezekben egyébként tovább süllyed a stílus, a teljesség igénye nélkül lettem eközben bamba, sőt hülye, és a világom dögunalmas. (Ezt meg vajon a feltöltött könyveimből szűrte le? Vagy nem tudom...)

Ajánlom az oldalt magas beosztású cégvezetőknek, akik vágynak erre a dominás hangnemre. Ajánlom továbbá rendkívül ráérő felhasználóknak, akik a többezer karakternyi begépelt termékadatot és -leírást szeretik valami, a fentihez hasonló egetrengető szabálytalanság miatt újraírni másnap. És persze ajánlom mindazoknak, akik már unják a nagy, sikeres online kereskedelmi oldalak száraz formaleveleit, és vágynak erre a személyes hangnemre, egyenesen a sufniportál nagyasszonyától. Akit ezúton is csókoltatok. Egy jegesmedvével.


Csak nektek, csak itt, némi backstage-tartalom, kezdetnek a többi levele, vágatlanul:

Kösz, minden reklám jól jön :)), örülni fog neki a LIBRI is ....
Mindenki tudja, hogy milyen vagyok, csak az újoncoknak meglepő.))
üdv, a rebellistől
ha valaki nem simul bele a maguk bamba világába, attól max. más lesz :)), de nem hülye

illetve

kösz a reklámot!
attól ha valaki nem simul bele az önök dögunalmas  világába, maximum más ember, de nem hülye, mint egyesek...
no ezzel végleg vége az írogatásnak, alig várom a jó kis hozzászólást :))

Nem, én nem válaszoltam közben semmit, simán nem vette észre, hogy az elsőt is elküldte. Figyeljétek meg az "üdv, a rebellistől" fordulatot (a plusz vessző most tökmindegy). Az ilyenekből szűrhető leginkább, hogy ez a nőstény valószínűleg értelmi-érzelmi síkon megragadt egy korai tizenéves színvonalon, és ez nyomja rá a bélyegét az egész személyiségére. Csak ilyen személyiséggel nem sok babér szokott teremni az üzleti világban, azt mondják...

Kis technikai háttér: az oldalon tilos több könyvet egyben meghirdetni, ez vonatkozik magazinok évfolyamaira, és egyéb hasonlókra is. Kezdődik már a wtf-érzés? Várj, van tovább is: egy, azaz egy darab képet tölthetsz fel termékenként, ami max 100kb lehet. Gondolom nincs mögötte tárhely... Nem adhatsz meg 300 Ft alatti árat, mert nem. Annyiért adod el, amennyit ő mond. Többek közt nincs "Szerepjáték" könyvkategória, gondolom, nem tudja, mi az. Heorogrim elmondása szerint Facebookon is ilyen stílusban kommunikál a nő, őt még fel is vette, aztán olvashatta élőben a mónikasót, ami a csaj üzenőfalán ment. Szintén tőle tudom, hogy amikor valaki az oldal "Keresem" rovatába írt be egy könyvet, amiből volt fent, a csaj hasonló stílusban baszta le. Rendkívül szellemesen az anyós-típus megnevezéssel élt.

További érdekes adalék, ami rendkívül éles kontrasztot adott az esethez, hogy szintén ma délelőtt beszéltem egy ilyen roncsautókat felvásároló emberrel (rövidesen elbúcsúztatjuk a polszkit, igen, majd lesz bejegyzés), és a legmesszebbmenőkig korrektül kommunikált, minden megvolt a bemutatkozástól a köszönésen át az udvarias időpontegyeztetésig. Tegyük egymás mellé a roncsvadászt, és az online antikvárius hölgyet. Megdöbbentő, nem?

Ja, ott a csaj e-mail címe, ha valahol valami spamre fel kell iratkoznotok, csak nyugodtan. ;) Illetve itt egy iwiw profil.

update: Annyira nem bírta a feszültséget a címszereplőnk, hogy egy másik mailcímről folytatta a diskurzust, bizonyos Pátkai György (eakmoderator@gmail.com) neve alól. Ő lenne az a szerencsétlen, akit az élet hozzáláncolt? Legalábbis nem hiszem, hogy esténként a moderátoránál üldögél és levelez... Stílusa itt már nem simán elégtelen, hanem egyenesen az óvoda nagycsoport színvonalához konvergál. Íme:

Ejnye, no, hát már a Homárban sem bízhatnak a grafománok?

:)

no, sajnálom, hogy nem volt közönségsiker...
pedig elveszkődött vele egy csomó időt :))
kisvandor

(Itt nyilván úgy vélte, hogy én kézzel begépeltem újra a leveleit, vagy valami... Mert a fenti levél megírása nem vett igénybe 5 percnél többet, csak ehhez ismerni kell a ctrl+c, crtl+v néven emlegetett mágikus praktikákat... - Mf)

:)

hogy te mekkora marha vagy :))

ezen is vigyorogsz ???

nem ezen, rajtad :)

legalább arra lett volna jó, hogy a hülyéket visszafogja... de még arra sem volt  használható...
kár, kár, kár
máskor ügyesebben!!!

Innentől ha mondott is még valamit, azon már csak a spamfilter derülhetett, mert én abszolút meguntam, már nem szórakoztat, kommunikációs partnernek meg nem tudom komolyabban venni őt mint egy közepesen idióta, megdurcásodott ötéves gyereket. Kíváncsi leszek, mi lesz a reakciója, ha megtalálja a róla szóló bejegyzést, már ha eljut idáig egyáltalán, amire az ő esetében nem vennék mérget.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr802240950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friplifrapli 2010.08.23. 13:08:27

Amikor Szentendrén jártunk, nem dobtuk be kővel az ablakát igényessen... Száz százalék, hogy ő az, aki áthúzza lábadon a bevásárlókocsiját, és félrelök a tejespulttól, mert neki több dolga van. Megpicsult házisárkány, pedig én aztán tisztelem az idősebbeket... Gondolkoztam anno, hogy igénybe veszem az oldalt, de inkább messzire elkerülöm a magánjátszóterét.

Montana.. 2010.08.23. 13:08:29

Tudom, megint a lényegre török, de nemár hogy eladd a polszkit! :S

Amúgy a kedvencem: "könyv kiszállítást „házhoz” kérni" - Ezt úgy elképzeltem... :D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.08.23. 13:48:58

@Montana..: Nemcsakhogy eladom, de egyenesen bontóba. Mert:
1. nem veszi meg más
2. októberben lejár a műszaki, újravizsgáztatni 100e lenne alsóhangon
3. emiatt nem is ajándékozhatom el, pedig megtenném, komolyan
4. őszintén szólva már nagyon megbízhatatlan, jó lenne egy olyan autó, amivel ki merek menni a kerületből legalább.

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2010.08.24. 03:04:43

Ez nagyon kemény b.meg! Kedvem támadt pofán b.ni a nőt...

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.08.24. 03:35:16

"Tegyük egymás mellé a roncsvadászt, és az online antikvárius hölgyet. Megdöbbentő, nem?"

Hát teljesen. Ez durva cucc hallod! Kíváncsi vagyok homárék reagálnak e rá..

@Haszprus: egyetértek.. :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.09.15. 11:42:56

Update-ünk van. Hogy pár szóban összefoglaljam: mindig van lejjebb.

Friplifrapli 2010.09.15. 17:35:56

@Mainframe: Úgy tűnik, olyannyira nem érdekli őt az ügy (mert hát ő szarik a társadalmi elvárásokra, a te véleményedre meg aztán pláne), hogy a Homárt bújja, hátha feltűnik ott, aztán amikor nem, még inkább nem érdekli, ebből következően még vesződik is azzal, hogy ír neked... lám, ide vezet a totális közöny... Elárulok egy titkot: mit is mind azért írunk kommenteket, mert le se sz*runk Téged :D:D:D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.10.09. 01:53:50

Második találat vagyunk Vándor Katalinra Google-on. :)

Heorogrim 2012.06.05. 19:23:18

Ma megvolt a hölgy utolsó nagy dobása. Az egyik (már-már csak véletlenül fent felejtett) könyvemre moderátorként bekommentelte, hogy túlárazott, és a Shopline-on olcsóbb. Értitek, mindenki számára láthatóan, nehogy valaki az ő oldaláról vegye meg. A vevők és a Shopline nevében is megköszöntem a fáradságát, aztán töröltem szépen mindenemet, ami még fenn volt nála... :D
süti beállítások módosítása