mozgás

tömeg

máshol

Orphan

2010.06.25. 14:54 | Mainframe | 2 komment

Címkék: film

Orphan (2009) - Thriller ez, amiben inkább próbálnak atmoszférikus elemekkel dolgozni, a megszokott és béna hirtelen ijesztgetés helyett, ez üdítő változatosság a mai világban. Az alaptéma a gyerekek gonoszságát járja körül, ami már jópár filmben bejött, ld. Omen, The Good Son, stb. Itt egy örökbefogadott 9 éves lány körül sűrűsödnek meg a különös események, ám a film nem hagy minket sötétben botorkálni, végig premier plánban nézhetjük végig, hogy valóban ő az elkövetője mindennek, nem ez fogja adni a rejtélyt, és a feszültséget. Sokkal inkább az ő származása, vagy akár a fura szokásainak az eredete.

A film végének ismeretében volt pár olyan inkonzisztencia, ami nekem kicsit olyan elemnek tűnt, amit öncélúan beleerőltettek a filmbe a hatás kedvéért, de felvet kérdéseket, amikre érzésem szerint nincs korrekt válasz. (Spoiler: Honnan volt UV-s festéke? A fogai miért voltak rosszak? (Ez szerintem egyszerűen csak egy felesleges elem volt, amitől kicsit gonoszabbul nézett ki a végén, ennyi.) Az apáca hulláját miért nem rejtette el jobban? Ha ennyi időn át űzte ezt az életformát, ahogy mondják, akkor már sokkal profibban kéne csinálnia az ilyesmit.) A végkifejletre jó eséllyel nem számít senki, cserébe kitalálni is meglehetősen nehéz (=lehetetlen), ami mindig kicsit csalódottá tesz, hiszen az ember óhatatlanul elkezd találgatni, és ha ezután kiderül, hogy feleslegesen rugózott, mert a megoldás olyan, amire ember nem jön rá, akkor az mindig levesz kicsit az élményből.

Összességében viszont szerintem jópofa film volt, az alakítások is meglepően jók ahhoz képest, hogy senki sem név. Három és felet megér, jó volt.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr972083637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PlaTina512 2010.06.26. 16:02:00

Nem akarok spoilerezni, hogy miről ugrott be, de az Azonosságot láttad?

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.06.26. 17:57:34

@PlaTina512: Igen, láttam, és bírom. Kicsit (nagyon) más ugyan a leosztás, de van némi párhuzam, igen. :)
süti beállítások módosítása