mozgás

tömeg

máshol

A hercegnő és a béka

2010.04.17. 19:22 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Princess and the Frog (2009) - A klasszikus mesétől kicsit elszakadó Disney-feldolgozás, egyenesen New Orleans-be helyezve, egészen jól ülő látványvilággal. Mangrovemocsár, jazz, gonosz voodoo pap, színes-pörgős videoklipek, szerintem eltalálták. Tetszettek a fordulatok (egyet sem lövök le jutalomból, még a legelsőt sem, és egyúttal mindenkinek tanácsolom hogy nulla kutatással menjen neki a filmnek ahogy én, így sokkal jobban ülnek a csavarok), illetve az az abszolút egyedi vonás, ami pláne egy Disney-filmtől meglepő: a gazdag, elkényeztett, ellenszenves kislány ezúttal a főhős barátnője, és nem gonosz. Én még ilyet komolyan nem láttam. Najó, végül ez is spoilerbe kívánkozott...

Ami nem tetszett benne, az pár elég körvonalas és bénán sikerült szereplő, mint a krokodil, vagy a szentjánosbogár. A két főszereplő is nagyon klisés és sarkos, de kisgyerekeknek készült moralitás-meséről van szó, szóval erre fel voltam készülve. Illetve örök sirámom a sok (általában már alapból bárgyú, és a szinkronizálás során még sokkal bárgyúbbá váló) dal, amitől Disney-ék nem bírnak elszakadni kiba* kur* másfél óra erejéig (az egyetlen üdítő kivétel az Atlantis volt, és az mekkora király mese is lett, legalább ötször láttam).

Összességében úgy érzem gyerekeknek a pár kicsit ijesztő vizuális effekttel együtt is tökéletesen élvezhető a dolog, és talán a nagyobbaknak sem fog fájni annyira mint általában a klasszikus Disney-mesék. Ér egy háromnegyedet.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr461918589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása