mozgás

tömeg

máshol

28 héttel később

2010.04.16. 12:04 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

28 Weeks Later (2007)  - Az első résznél mindenképp jobb, pörgősebb, látványosabb filmet kapunk, ahol már az alapszitu is érdekes: a zombi-apokalipszis után vagyunk, épp megkezdődik az újjáépítés Angliában.

Az egyetlen név a filmben Robert Carlyle (a 51st State Felix DeSouzája, isten az a film :D), aki sajnos eléggé szűk teret kap játszani, így nem is tud nagyon megnyilvánulni. A roppant erőltett és klisés másik főszereplő, a doktornő pedig egész egyszerűen rossz, de minden szinten. Ahogy a kölykök is. Meg a sztori is. Irreális, és ostoba. Akik épp végignéztek egy zombiinváziót, azok a betonbiztosan védett zónában is maguk alá szarnak egy zörgő levéltől, nem kirohangálnak a kihalt, ellenőrzetlen városba utcán viháncolva rohangászni, akkor sem ha történetesen gyerekek. És így tovább, mást már komolyan nem emelnék ki. Najó még egy valamit, mert pozitívum (de akkor már egyből spoiler is): zseniálisan mutatja be a film hogy az öncélú hősködés, és az előre lefektetett szabályokkal és átgondolt utasításokkal ellenkező cselekvések bizony katasztrofális eredményekhez vezetnek, holott ugye a legtöbb filmben ez a menő, és mindig a hősnek lesz igaza. Na, itt nem. Nagyon nem. :D. Hát így.

Nézhető volt, de ez sem használta ki a teljes potenciálját. Kevés a zombis kontaktjelenet, sok az ember-ember konfliktus (ami ilyenkor nagyon hamar átcsúszik az érdektelen kategóriába), meg a katonai erőfitogtatás, pedig úgy érzem nem erre kíváncsi aki zombis filmre ül be. (Talán még a Dawn of the Dead hozta legjobban a klasszik zombis feelinget, na meg a Shaun of the Dead. :D)

mondás: (3/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr161910671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása