mozgás

tömeg

máshol

Éli könyve

2010.03.08. 11:37 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Book of Eli (2010) - Hollywood rákapott a posztapokaliptikus életérzésre, így megint kapjuk a kicsit módosult Fallout-ot (fanoknak ez a film is kötelező). Valahol középúton helyezkedik el ez a mű a The Road (amiről nem tudom miért nem írtam :S, pedig lazán érdemel egy négyest), és a Mad Max-típusú sci-fi-k között.

Igazából egy teljesen átlagos akciófilm, ahol a főhős sosem hibázik, mindenki másnak meg nagy a pofája, de hát ők rosszemberek, ezért majd jól megszívják. Az amúgy egész jól felépített világképet meg hangulatot tönkreteszi pár apró hülyeség, mint amilyen az, hogy ha 30 éve túlélő életmódot folytatunk a kiégett pusztában, akkor nem hagyjuk az áldozatokban a nyílvesszőket, például. De hasonlóan lehangolt hogy a városban már _minden_ van, on demand. Ha a forgatókönyv megkívánja, akkor azt húznak elő a kabátujjból ami csak kell. A Road legalább hiteles maradt elejétől a végéig. Ez nem.

A végén persze van egy elég jó csavar, de ez felvetett bennem egy olyan kérdést, ami az egész filmet a legszélsőségesebb sci-fi-akció kategóriába is taszíthatja, a rosszabbik értelemben. (SPOILER: Akkor most Eli vak volt? Mert ha igen, akkor az összes akciójelenet tündérmese kategória, köszi. (Nem mintha amúgy nem, mindegy...) /SPOILER)

Összességében meg lehetett nézni, mondanivalója nem volt, hiteles nem volt, látványos...hát végülis. Nem rossz film, de ne várjunk tőle megváltást (olol). Hármas.

És még szeretnék hozzátenni egy dolgot, ha valami csoda folytán olvasna a feliratot gyártó thedreamfactory (hogy ez egy személy vagy team, kb. mindegy is). Három dolgot kell feltétlenül megtanulnod mielőtt feliratot kezdenél gyártani egy filmhez: angolul, magyarul, és gépelni. Kezdd el minél előbb, mert ettől a karakterhalmaztól leginkább szenvedtem, fizikailag.

mondás: (3/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr131817218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása