mozgás

tömeg

máshol

Hallod-e paraszt, Hüllősó!

2010.03.06. 14:21 | Mainframe | 6 komment

Címkék: budapest beszólok

Kb negyedévente végigplakátolják Csepelt valami faszsággal. Az idei tavaszi látványosság egy Hüllőshow. Így. Ami akkora szó gondolom, hogy ezt feltétlenül végig kellett táblázni az _összes_ lámpaoszlopra a kerületben.

Pedig ha kicsit belegondolunk, akkor ez mégis mi már? 2010-et írunk, és egy fővárosban lakunk, vagy mi. Ez nem a hetvenes évek, és nem is Röjtökmuzsaj, ahol a három helyi tehénpásztor még életében nem látott más állatot mint tehenet. Ha hüllőt akarok látni, akkor elmegyek az Állatkertbe, a Camponába, akárhova. Bemegyek basszameg akármelyik kisállatkereskedésbe, és VESZEK magamnak hüllőt ha épp olyan kedvem van.

És akkor ezek a haknizó szerencsétlenek komolyan azt hiszik hogy bárki vevő lesz az útszéli hüllősójukra. És akkor még hány, ezzel analóg dolog van: egyesek egy szál kitömött cápával, vagy bálnával nyomatják, mások pókokkal-rovarokkal, pár nagyon vállalkozó kedvű arc pedig vándorcirkusszal (talán még ők a legvállalhatatlanabb elemei ennek a folyamatnak), vagy 2-3 gépes vurstlival. Ezeket rendszerint látom kirakva, felépítve, és mind kong az ürességtől, de nagyon durván. Nem bírom megérteni hogy ezt miért jó csinálni, hol éri meg, mi benne az üzlet vagy akár a bármilyen más előny.

Mondjuk itt nem az értetlenség a domináns érzés, ezért is nem kerül be a dolog a sorozatba. :P Mondjuk ki hogy nettó módon faszságnak tartom az összes ilyen rendezvényt, akár értem akár nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr111813816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friplifrapli 2010.03.07. 10:37:16

Most így belegondolva, nem is rossz ötlet, lehetne Csepelen Tehénshow-t csinálni. Meg minden más háziállatosat, hogy képben legyenek a városi gyerekek is. Az állatkerti kisállatsimogató olyan snassz, ott nem lehet "A farm, ahol élünk"-et játszani... Tényleg, játszott már valaki szekéren Ausztrál Expresszt? Én igen...

Montana.. 2010.03.08. 09:24:30

Mélységesen egyetértek, leszámítva a kitömött cápák lealázását! :) 30.media.tumblr.com/tumblr_ktpgrgsUgg1qa0pglo1_400.jpg
(Aki nem érti, majd kérdez.)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.03.08. 10:08:43

@Montana..: Ó, én értem. :) Valójában a kitömött cápa mondta tollba a véleményét, nem? :D

Montana.. 2010.03.08. 10:36:45

Nem, vele még nem beszéltem a poszt olvasása óta, de biztos ő is így gondolná.
Amúgy. Kíváncsi lennék, az ilyen hüllősózóknak (jaj) mi a véleményük a vadiúj állatvédelmi törvény - módosításról.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.03.08. 11:34:42

@Montana..: Szerintem a hüllőknek kurvára mindegy hol néznek okosan egy üvegdobozban, ott vagy egy állatkereskedésben, esetleg valakinél otthon.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2010.03.20. 05:29:20

Hahaha, azt hittem hogy ez valami fürdősó. Vagy hüllőknek a terráriumába kell tenni, és.. vagy teknősök akváriumába :D
süti beállítások módosítása