mozgás

tömeg

máshol

Az informátor!

2010.02.03. 13:22 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Informant! (2009) - Na ez az a szerep amiben Matt Damon csilloghat, nem az Invictusban a csapatkapitány. A film kicsit fura, mint maga a főszereplő is, de valahogy el van találva mindkettő. Volt valami a film hangulatában ami a Zodiac-ra emlékeztetett, csak itt nem nehezedett ránk és kezdett el untatni fél óra után. Meg persze ez egy jóval könnyedebb mű (amire most akartam példákat mondani, de utólag megnézve nem sok poént tudnék felhozni, mégis más audiovizuális eszközökkel simán tudják manipulálni a hangulatot). A jeleneteket apró, fejben lejátszott gondolattöredékekkel fűszerezik, és ez határozottan feldobja.

A téma pedig röviden annyi, hogy egy nagy élelmiszeripari cég magas beosztású dolgozója rájön hogy kartelles árképzés van a rivális cégekkel, ezért az FBI informátora lesz. Ez így persze túl egyszerű lenne, úgyhogy kiderülnek még érdekes dolgok...

Nehezen hasonlítható össze másokkal a film, nagyon nem rossz, és abszolút ajánlom is, de valahogy úgy érzem ez nem lesz a tömegek kedvence. 3,5-et azért megér.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr311723935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása