mozgás

tömeg

máshol

Let The Right One In

2010.01.27. 14:09 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Låt den rätte komma in (2008) - Svéd vámpíros dráma ez, jól. Mefi kollégám már írt erről korábban, elég negatívat. Aztán olvastam róla nagyonszakértő kritikát, elég pozitívat. Meg megnéztem hogy imdb 8,1@45k, ami meggyőző. Szóval adtam neki egy esélyt.

Hiba volt.

Nem is kicsi, ráadásul. Az oké ugyanis hogy a film lassú. Ez elsősorban dráma, méghozzá atmoszférikus dráma, szóval nem kell bele videoklipesen pörgő akció, rendben. Nade amikor történik valami, az szélsőségesen random, céltalan, ötlettelen, és még sorolhatnám. Apránként kiderül a kiscsajról hogy vámpír, ezen izgulhatnánk ha ugyanez nem lett volna már lejátszva százmillió filmben. Aztán ott az a figura aki vadászik neki, hogy az is milyen amatőr, béna, elbaszott figura, arra szó nincs. Aztán az ő sorsa is teljesen véletlenszerűen alakul, mintha kalapból húztak volna a forgatókönyvírók. Az egész film során felépített konfliktus (a kissrác nézeteltérései az osztály rosszgyerekével) is hiteltelenül van ábrázolva. Maga a főhős is olyan mint egy zombi, alig beszél, alig csinál valamit, leginkáb fa arccal jön-megy, és ennyi. Minden második jelenetben premier plánban folyik a taknya, nem vagyok rá kíváncsi, akkor sem ha művészi elem. A dialógusokból nem derül ki semmi, nem szólnak semmiről, van hogy a mondatok sem kapcsolódnak egymáshoz. Ehhez hozzá kell tennem hogy az utóbbi idők legjobbja, az Okuribito többek közt azzal is tudott jó lenni nálam, hogy (az ázsiai filmekre nem jellemző módon) az emberek úgy beszéltek egymással mint a normális hétköznapi emberek. Erről az "elcseszett dialógus szindrómáról" lehet hogy írok majd egyszer egy önálló posztot, mert túl sok helyen fordul elő.

Továbbmenve (és lassan lekerekítve, mert szar filmről ennyit írni szinte vétek) még megjegyzem, hogy a filmbéli dolgok logikátlanok is voltak, ugyanis a kiscsajnak mint kiderült sok pénze volt, nade akkor miért ilyen lepusztultan élt, miért nem volt több embere, miért nem költözött gyakrabban, stb. Arról nem is beszélek hogy konkrétan a szomszédait állt neki enni szép sorjában, ráadásul több szemtanú előtt, mert ugye ez a hosszú élet titka.

Rettentő idióta film volt, ha emiatt egy prosztó vagyok aki nem érti meg az északi művészetet, akkor vállalom. Surströmminget sem eszem például, szűklátókörű vagyok. Ez a film meg egyes.

mondás: (1/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr801704918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása